ראש ארגון העבודה הבינלאומי (ILO) משבח את תגובתה של גרמניה למשבר הקורונה. לדבריו, הגישה שנקטה בכל הקשור לשמירה על התעסוקה מהווה דוגמה לשאר העולם.
גאי ריידר, מזכ"ל הארגון השייך לאו"ם, אמר בריאיון לאתר CNBC כי מדינות כמו גרמניה שהצליחו לשמור על תעסוקה גבוהה במהלך המשבר הפיננסי של 2008 ו"אפשרו את ההמשכיות של תהליכים ומוסדות" התגברו על המשבר מהר יותר.
לדבריו, תוכנית "העבודה לזמן קצר" שהנהיגה גרמניה גם במהלך המשבר הנוכחי מהווה דוגמה לדרך שבה צריך להתמודד עם משבר כלכלי. לפי התוכנית הגרמנית, המדינה מממנת שני שלישים מהמשכורות של עובדים ששעות העבודה שלהם הצטמצמו או שהוצאו לחל"ת.
1 צפייה בגלריה
רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה במינכן, גרמניה
רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה במינכן, גרמניה
רחובות ריקים בגלל הסגר, נגיף הקורונה במינכן, גרמניה
(צילום: EPA)
מטרתה העיקרית של התכנית הגרמנית היא לסייע לחברות לשמור על העובדים, ולהקל עליהן לשרוד את המשבר. "זהו כלי מעולה הן לעובדים והן למעסיקים, שכן הוא מעניק לעובדים הבטחת הכנסה ולמעסיקים יציבות בתקופות לא קלות", הסביר סטיבן שניידר מדויטשה בנק.
לפי ההערכות שפורסמו בחודש שעבר, בסביבות 2.35 מיליון גרמנים יזכו לסיוע דרך התוכנית, שתעלה לממשלה מעל 10 מיליארד אירו. עם זאת, הודות למצבה הכלכלי של המדינה ולכך שחסכה בתקופות הטובות היא אמורה להצליח לממן את התוכנית בלי בעיות. התוכנית הייתה בשימוש כבר במשבר הפיננסי הקודם, אז נפגעו בסביבות 1.1 מיליון גרמנים כתוצאה מההאטה הכלכלית. התוכנית אמנם עלתה לממשלה הגרמנית הון, אך בסוף אותה השנה שיעור האבטלה עמד על 7.6%, נמוך מכפי שהיה ב-2008. "גרמניה יצאה מחוזקת ואני חושב שאפשר ליישם את הכלים שבהם נעשה שימוש אז  גם במשבר הנוכחי", הדגיש ריידר.
בגרמניה החלו בפתיחה מסוימת של הכלכלה, זאת לאחר שהממשלה הכריזה על סגר במטרה לבלום את התפשטות הנגיף. במדינה נרשמו עד כה כ-163 אלף אנשים שנדבקו בקורונה ו-6,623 מקרי מוות כתוצאה מהנגיף, כך לפי הנתונים שאספו באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. מוקדם יותר השבוע הזהירו בארגון העבודה כי 1.6 מיליארד עובדים, קרוב למחצית מכוח האדם העולמי, עלולים לאבד את פרנסתם בשל הנגיף.
עוד ציינו בארגון כי הירידה העולמית בשעות העבודה ברבעון השני תהיה "חמורה בהרבה" מכפי שהעריכו בתחילה, זאת כתוצאה מצעדי הסגר שבהם נקטו ממשלות ברחבי העולם. לפי התחזית הנוכחית, ברבעון השני תהיה ירידה של 10.5% בשעות העבודה העולמיות המקבילה ל-305 מיליון עובדים במשרה מלאה. זאת, בעוד התחזית הראשונה דיברה על ירידה של 6.7% בשעות העבודה, כלומר של 195 מיליון עובדים.
ריידר קרא לממשלות לשתף יותר פעולה ביניהן כדי לסייע בהתמודדות עם ההשלכות הכלכליות כתוצאה מהקורונה. "אנחנו צריכים לראות את מדינות ה-G20 עושות יותר, אנחנו צריכים שהמדינות באו"ם יפעלו לעשות יותר, עוד לא מאוחר מדי אבל זה בהחלט דחוף ביותר", הדגיש.