ועד עובדי בנק ישראל מחריף את העיצומים: הוועד מבקש היום (ד') מכל עובדי הבנק להחרים את עובדי הקבלן והיועצים החיצוניים שמעסיק בנק ישראל, כלומר כל העובדים שלא מן המניין ומועסקים למטרות מיוחדות, כך נודע לכלכליסט.
מדובר על יותר מ-100 עובדים, כאשר בבנק ישראל מועסקים כ-800 עובדים. מעבר לעובדה שמדובר בסכום לא מבוטל, עובדים אלו הם בעלי משקל אסטרטגי ביחידות חיוניות כמו IT, שם הם מהווים כשליש מסך הכל העובדים. משקלם רב גם ביחידה שמטפלת במאגר נתוני אשראי.
"מרגע זה ועד להודעה חדשה, אתם מתבקשים שלא לשתף פעולה עוד עם כלל היועצים החיצוניים בבנק ישראל, עובדי קבלן שההנהלה מביאה בשל הקושי שלה להתמודד עם המועצה המנהלית. אין מניעה לקיים עמם קשר חברתי, אבל לא יתקיים כל שיתוף פעולה בנושאי עבודה, אלא באישור מפורש מוועד העובדים", נכתב במכתב ששיגרו ראשי הוועד.
"למרות שאנו בסכסוך עבודה פתוח עם הנהלת בנק ישראל, ניסינו להתחשב בנקיטת העיצומים עד כה מתוך דאגה להתנהלות הבנק. המניע העיקרי שלנו הוא כמו שהצגנו בפנייה למנכ"ל הבנק – חשש אמיתי ליציבות הניהולית של הבנק", נכתב עוד.
1 צפייה בגלריה
בנק ישראל
בנק ישראל
בנק ישראל
(צילום: Gettyimages)

העובדים: "בזבוז של מיליוני שקלים בשנה"

לדברי העובדים, "ההנהלה בחרה להמשיך ולגייס יועצים ומנהלים עובדי קבלן, רק היום נקלט מנהל בתחום בקרת האיכות QA שתחתיו עוד עובדי קבלן חיצוניים. זהו רק מהלך אחד מתוך רבים שמשמעותם בראש ובראשונה בזבוז של מיליוני שקלים בשנה ופגיעה בעובדי הבנק. זו עדות נוספת לקשיי ההנהלה לעמוד מול המועצה המנהלית ולדרוש את התקנים הנדרשים".
ועד העובדים מבקש להבהיר כי הם אינם מבקשים תוספות שכר, אלא דורשים מההנהלה, מהנגיד והמועצה המנהלית "לכבד את הסכם 2019 וההבנות שהם חתומים עליהם, בראש ובראשונה - כדי להחזיר את היציבות לבנק ישראל", כלשונם.

לפני כשבוע נחשף בכלכליסט כי בבנק המרכזי פתחו בעיצומים על רקע מה שמגדירים בוועד "חשש ליציבות הניהולית של הבנק", זאת בשל עזיבתם של שבעה בכירים בשנה האחרונה. במכתב שניסחו, עובדי הבנק היו קורבן ל"התנהלות חמורה של נגיד בנק ישראל ומנהלים נוספים בהנהלת הבנק, אשר פוגעת בזכויות העובדים". במכתב, אין פירוט על איזו זכויות מדובר, אך מבירור עולה כי מדובר בהעסקת עובדי קבלן ועובדים חיצוניים למטרות ספציפיות, הקשורות לשינוי מבני עמוק שמנסה לקדם נגיד בנק ישראל, אמיר ירון.
ירון נהנה משקט תעשייתי יותר משנה מאז כניסתו לתפקיד, כאשר אחד מהחסרונות הבולטים שלו היה כי הוא אינו נהנה מניסיון ניהולי, לרבות של ארגון כה מורכב כמו הבנק המרכזי הישראלי שלו היסטוריה מלאת סכסוכים.
מבנק ישראל נמסר בתגובה: "הנהלת בנק ישראל משוכנעת כי גם בתנאים שבהם מאותגרת הכלכלה העולמית, ניתן להגיע לעמק השווה עם ועד העובדים אודות התאמת הבנק לעולם המחר".