שלושת ראשי המפלגות החדשות - גדעון סער, רון חולדאי וירון זליכה - גייסו עד כה תרומות בהיקף כולל של 442 אלף שקל. כל מפלגה חדשה יכולה לגייס תרומה מאנשים פרטיים בסכום של 10,000 שקל לתורם. נאסר על המפלגות החדשות לגייס תרומות מחברות ומתאגידים. התרומות מדווחות באתר מבקר המדינה.
>> כל מה שצריך לדעת על בחירות 2021 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

במקביל, עם הגשת הרשימות לוועדת הבחירות המרכזית ב-4 בפברואר, כל אחת מהמפלגות החדשות יכולה לקבל מהכנסת הלוואה בגובה של 9.7 מיליון שקל, בכפוף להצגת ערבויות בנקאיות. עד כה אף לא אחת מהמפלגות החדשות הללו הציגו ערבויות לצורך נטילת ההלוואה מהכנסת.
2 צפייה בגלריה
רון חולדאי ו גדעון סער
רון חולדאי ו גדעון סער
רון חולדאי וגדעון סער
(צילום: מוטי קמחי, עמית שאבי)
רון חולדאי, העומד בראש מפלגת "הישראלים", גייס עד כה 37 תרומות בסכום כולל של 184 אלף שקל. עם התורמים נמנים שר האוצר לשעבר אברהם בייגה שוחט; רו"ח יצחק סוארי; יורם פטרושקה, אביו של אורני פטרושקה מכרומטיס, שכל אחד מהם תרם 10,000 שקל כל אחד. הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ תרם 7,500 שקל, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר שלום זינגר (בן זוגה של נאוה ברק, רעייתו לשעבר של אהוד ברק) תרם 1,800 שקל, ותא"ל במילואים אבירם סלע, לשעבר ראש מטה זרוע היבשה, תרם 3,600 שקל.
גדעון סער, שהקים את מפלגת "תקווה חדשה", גייס עד כה שמונה תרומות בלבד, בסכום כולל של 43 אלף שקל. עם תורמיו נמנים אביו ד"ר שמואל סרצ'ינסקי ורון טירה, כל אחד מהם תרם 10,000 שקל.
מבין המפלגות החדשות ל"תקווה חדשה" יש את הכי הרבה כסף, שכן באמצעותה מתמודדת מפלגת דרך ארץ, בראשות הח"כים יועז הנדל וצבי האוזר. "דרך ארץ" קיבלה באחרונה מהכנסת הלוואה של 4.5 מיליון שקל, והיא נהנית ממימון מפלגות שוטף של 249 אלף שקל בחודש. עם הגשת הרשימות לכנסת היא תקבל מקדמת מימון בחירות של 2 מיליון שקל.
2 צפייה בגלריה
ירון זליכה
ירון זליכה
ירון זליכה
(צילום: הדר יואביאן)
זליכה, שהקים את מפלגת "הכלכלית", צועד כעת במקום הראשון בגיוס התרומות בקרב המפלגות החדשות, לאחר שגייס 28 תרומות בסכום כולל של 215 אלף שקל. עם תורמיו נמנים עו"ד אירית באומהורן, התובעת במשפטו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב; אבישי עובדיה, שרכש אשתקד מחצית מ"ביזפורטל"; רנן הרטמן וגילי מזן גדרון.
כל מפלגה חדשה תקבל מימון בחירות מהמדינה, לאחר פרסום תוצאות הבחירות ברשומות בהתאם למספר הקולות שקיבלה. כל רשימה שתיכנס לכנסת תקבל מימון בחירות של 1.388 מיליון שקל עבור כל חבר כנסת, וסכום חד-פעמי של 1.388 מיליון שקל. מפלגה חדשה שלא תעבור את אחוז החסימה, אך תזכה לפחות ב-1% מהקולות הכשרים בבחירות, תקבל מימון חד-פעמי מהמדינה של 1.388 מיליון שקל.
עופר שלח, שהקים את מפלגת תנופה, הודיע שיגייס אף הוא תרומות. שלח מתמודד עם מפלגת העצמאים של רועי כהן.