השלכות הקורונה על הרכישות בכרטיסי האשראי מתמתנות. מנתונים שמפרסמת היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) עולה כי בחודש מאי נרשמה עלייה של 32.3% בסך כל הרכישות של הצרכנים הפרטיים בכרטיסי אשראי בהשוואה לחודש אפריל.
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, חודש מאי 2019, נרשמה עלייה של 5.9% בסך כל הרכישות בכרטיסי אשראי. עם זאת, בבחינת התקופה שבין ינואר למאי 2020 נמצאה ירידה של 0.9% בסך כל הרכישות בכרטיסי האשראי, לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
1 צפייה בגלריה
קניון דיזינגוף סנטר בצל הקורונה
קניון דיזינגוף סנטר בצל הקורונה
חוזרים לרכוש. קניות בצל הקורונה
(צילום: שחר גולדשטיין)
הנתונים שמפרסת הלמ"ס הם במחירים קבועים (בניכוי מדד המחירים לצרכן) ובניכוי עונתיות (כלומר, לאחר ניכוי השפעת העונתיות והשפעת החגים וימי הפעילות, מהנתונים המקוריים). נתונים אלו עשויים להשתנות בדיווחים הבאים מאחר שהם מחושבים מחדש עם קבלת נתון מקורי נוסף מדי חודש. אומדני המגמה, הנאמדים לאחר הסרת השפעת האי-סדירות ("רעשים") מהנתונים מנוכי העונתיות, לא חושבו בסקירה זו עקב שינוי חד שהתקבל בנתון מאי 2020 בצל משבר נגיף הקורונה.

עלייה של 114% ברכישות מוצרי תעשייה

בפילוח לפי קבוצות הרכישה נמצא, כי ברכישות מוצרים ושירותים אחרים, הכוללות דלק חשמל וגז, מחשבים ותוכנה, ציוד ושירותי תחבורה ותקשורת, ספרים, פרסום, שירותי רפואה ותרופות ושונות - נרשמה עלייה של 23.3% לעומת חודש אפריל 2020, ועלייה של 14.3% לעומת החודש המקביל אשתקד. מאז חודש ינואר טיפסו הרכישות בקבוצה זו ב-6.2%.
ברכישות מזון ומשקאות (כולל שירותי אוכל), נמצאה עלייה של 6.2% הן לעומת חודש אפריל 2020 והן לעומת חודש מאי אשתקד. בבחינת התקופה של שלושת החודשים מרץ-מאי, נמצאה עלייה של 5.6% לאחר עלייה של 7.3% בשלושת החודשים דצמבר 2019 - פברואר 2020. בתקופה מינואר עד חודש מאי, נרשמה עלייה של 8.4% ברכישות מזון ומשקאות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
ברכישות מוצרי תעשייה, הכוללים הלבשה והנעלה, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה ורהיטים, נרשם זינוק של 114.2% לעומת חודש אפריל, ושל 19.4% לעומת חודש מאי 2019. עם זאת בבחינת התקופה שבין ינואר למאי, נמצאה ירידה של 7.8% בקבוצה זו בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.