קיסו, אחת מקבוצות המסעדנות המצליחות בישראל, שמתמחה באוכל אסייתי, החלה בהכנות ראשונות לקראת הנפקה בבורסה. כפי שנודע ל-ynet ו"ממון", דיסקונט קפיטל נבחרה כחתם ההנפקה, כאשר ההערכות הן כי תוך שנה עד שנה וחצי החברה תונפק לציבור.
לפני כחצי שנה נכנסו לקיסו שותפים חדשים שרכשו 50% מהחברה לפי שווי של 350 מיליון שקל. השותפים הצטרפו למייסדי הקבוצה, רותם טחן ונועם גבאי, ולשני שותפי המיעוט - דורון גת ועדי אנגלנדר. בין המשקיעים החדשים נמצאים אורי מקס מבעלי מקס סטוק, חי גאליס מנכ"ל ביג, אדם פרידלר מבעלי גוד פארם, איקי גרוס פעיל בשוק ההון, והאחים אורן ואבי חלפון, בעלי אורקום הפעילה בשוק ההון ומובילה את ההכנות להנפקה.
אחד היעדים המרכזיים של הכנסת השותפים, לצד ההנפקה, הוא הרחבת הקבוצה שכיום מחזיקה בתשע מסעדות אסייתיות. בין המסעדות הפועלות: נוצ'י ברמת השרון, פו סושי בתל אביב, קיסו בקריית אונו, ני-לון בהוד השרון, סטודיו בפארק צמרת בתל אביב, נישי בפארק צמרת תל אביב, סאן יאנג במלון INK בתל אביב (הקבוצה שותפה במלון), ואנזו במודיעין. הקבוצה מעסיקה כיום כ-2,000 עובדים.
מנכ"ל דיסקונט קפיטל, הילה חימיצילום: רמי זרניגרביום ראשון הקרוב פותחת הקבוצה את המסעדה הגדולה ביותר שלה, בשטח של 1,200 מ"ר, בשדרה חדשה שנבנתה בביג פאשן אשדוד. המסעדה, ששמה וסזאנקה (פרח תה הקמומיל), תציע תפריט מגוון יותר. לאחר מכן מתוכננת פתיחת מסעדה נוספת בתל אביב, ברחוב פינת העם, בתוך מלון פלאטין של רשת פתאל.
קבוצת קיסו מציגה רווחיות משמעותית, והרווח הנקי שלה לשנת 2024 עמד על כ-50 מיליון שקל. הקבוצה בחרה באסטרטגיה שונה מרשתות אחרות - במקום לפעול תחת שם אחד, היא מעניקה לכל מסעדה שם שונה ותפריט מעט שונה, עם דגש בכל המסעדות על מחירים נגישים ועיצוב יוקרתי מושקע.
עד כה התפרסה הקבוצה בעיקר במרכז הארץ, בין נתניה ועד אשדוד. כחלק מתוכניות ההתרחבות עד למועד ההנפקה, מתכוונת החברה להוסיף סניפים נוספים, בעיקר באיזור השפלה, כולל רחובות ונס ציונה.






