לארי גרינפילד, אחיו של מייק בן ארי החשוד בהונאת פונזי של למעלה מ-1,000 משקיעים וגניבה של כרבע מיליארד שקל מכספם, נמצא שלשום "ללא רוח חיים בדירתו בלאס וגאס". כך הודיע היום (א') עו"ד ליאור דגן, הנאמן לנכסי מייק בן ארי, לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
המשקיעים טוענים כי בן ארי, באמצעות חברת EGFE שבשליטתו ובשליטת אחיו, הוציא ממאות משקיעים כספים, שיועדו לכאורה להיסחר באפיקי השקעה שונים, אולם בפועל הוא נמנע מלהשקיע את הכספים והיה משלם להם את הריביות האסטרונומיות שהבטיח להם מכספי הקרן, כך שהמשקיעים החדשים שהצטרפו שילמו למשקיעים הוותיקים יותר. לטענתם, ההונאה התגלתה בתחילת אפריל בשנה שעברה בעקבות עיכובו לחקירה ע"י הרשות לניירות ערך.
1 צפייה בגלריה
מייק בן ארי
מייק בן ארי
מייק בן ארי
(צילום: חן גור אריה)
על פי הודעת הנאמן היום לבית המשפט, גם האח של בן ארי נחקר בפרשה על ידי רשות ני"ע. "בתחילת החודש הודיעה הרשות לני"ע ללארי ז"ל על סיום חקירתו הפלילית, העברת החומרים לפרקליטות ועל כוונה לבחון אפשרות להעמידו לדין בעבירות ני"ע, הלבנת הון ותרמית. במקביל, הוא זומן לחקירה בפני הנאמן בארה"ב והיה אמור בימים אלה להעביר אל באי כוח הנאמן בארה"ב מסמכים בקשר עם החייב", מסר הנאמן לבית המשפט.
בחודש אפריל 2021 פתחה רשות ניירות ערך בחקירה בעניינו של מייק בן ארי וחברת EGFE, בחשד לביצוע עבירות על חוק השקעות משותפות בנאמנות, חוק הייעוץ, חוק העונשין וחוק איסור הלבנת הון. על פי החשד, מדובר בהונאת משקיעים רחבת היקף שנחשפה על ידי הרשות ונחקרה על ידה, במסגרתה הציע לציבור השקעה משותפת בנאמנות ללא היתר מרשות ניירות ערך וללא פרסום תשקיף כמתחייב מהוראות החוק. על פי החשד, בן ארי גייס מאות מיליוני שקלים מכ-1,000 משקיעים, תוך הצגת מצגי שווא ושימוש בכספים למטרות אחרות מאלה שהציג למשקיעים.
בתחילת חודש מאי 2021 עזב בן ארי את הארץ למרות קיומו של צו עיכוב יציאה מן הארץ בעניינו.
במקביל לחקירה הפלילית נגד בן ארי, הוא נכנס גם להליך פשיטת רגל. לטענת המשקיעים שהגישו את בקשת פשיטת הרגל נגד בן ארי, האחרון הציג את עצמו למבקשים כעומד בראש חברת EGFE. "מייק בן ארי נטל באמצעות החברה כספים ממאות משקיעים לכאורה עבור אפיקי השקעה רבים, נמנע מלהשקיע את הכספים בפועל, תוך שהוא משלם את הריביות האסטרונומיות שהובטחו על ידו לנושים הקודמים בזמן, מכספי הקרן של המשקיעים החדשים, בדפוס פעולה המכונה הונאת פונזי. חלק מן הנושים התפתו לקבל הכנסה חודשית קבועה וחלק אחר פותו לקבל ריבית שנתית גבוהה של בין 10%-14% לשנה. בנוסף לכך, הובטחו למשקיעים בונוסים שונים ומשונים, בדרך כלל 3% לשנה. מייק בן ארי נתן באופן אישי ערבויות אישיות למשקיעים לצורך 'הבטחת השקעתם'".
לאחרונה פורסם כי בן ארי מנסה לגבש הסדר עם נושיו.
את הכנ"ר מייצג עו"ד אילון בריל.