הסל של ישראל - בינתיים בקרפור בלבד? סל 100 המוצרים המוזלים של משרד הכלכלה שיצא לדרך ב-51 סניפי קרפור היפר ומרקט בשבוע שעבר, החל להשפיע על המחירים של מותגי הסל ברשתות השיווק, אם כי לא בהיקף משמעותי ולא תמיד בכיוון הנכון.
באתר השוואות המחירים CHP הכינו עבור ynet ומשתמשי האפליקציה גרף יומי שמסכם את עלות הסל הזה ברשתות הגדולות. כרגע נראה שקרפור, שם הסל נמכר ב-1,098.90 שקל (כרגע ללא נוטרילון שחסר ברשת: 1,080 שקל) היא הזולה ביותר בסל הזה, ואחריה: רמי לוי ויוחננוף, שם תשלמו כ-400 שקל יותר, מחסני השוק, נטו חיסכון, ויקטורי, ויקטורי פלוס, קשת טעמים, יוניברס ושוק העיר שם תשלמו 1,500 שקל עד 1,599 שקל על הסל. בשופרסל דיל תשלמו 1,630 שקל על הסל: 50% יותר מקרפור.
כלומר, אף רשת לא הורידה את כל המחירים של המוצרים הספציפיים הכלולים בסל של ישראל למחירי קרפור. אמנם הסל לא כולל ירקות ופירות, מוצרי בשר טריים ומוצרי מותג פרטי בין היתר, שהופכים רשתות מתחרות לזולות מקרפור, אך במותגים הפופולריים בישראל, שרובם נכללים בסל, אין שינוי דרמטי של ממש.
אלה עשרת המוצרים שחלק מהמתחרות השוו למחירי הסל של ישראל
יחד עם זאת, מבדיקה לפי אתר השוואות המחירים pricez של מחירי מוצרי הסל בכמה מהרשתות המתחרות, בהשוואה בין 5 באפריל ל-19 באפריל, עולה כי חלק מהרשתות כן השוו מחירים למחירי הסל של ישראל בקרפור ב-10 מהמוצרים, כשרשת רמי לוי נצמדת למחירים של קרפור היפר ומרקט ב-9 מוצרים מתוך הרשימה.
אצל כל הרשתות האלה, המחיר השווה למחיר קרפור הוא מחיר מבצע עד 2 במאי, כשאצל קרפור הוא תקף עד 12 באוקטובר, עם הגבלה ל-2 יחידות. הבדיקה נערכה עבור שופרסל דיל, יוניברס, ויקטורי, רמי לוי, אושר עד ויוחננוף.

ניתן לראות שחיתולי האגיס פרידום דריי (שלב 6) נמכרים כעת באושר עד, יוחננוף ורמי לוי ב-31.90 שקל, שהורידו מחירים למחיר קרפור היפר ומרקט. בכל הרשתות המחיר מוגבל לשתי יחידות בקנייה. משקה סויה מועשר אלטרנטיב תנובה 1 ליטר נמכר בקרפור היפר ומרקט ב-7.50 שקלים וגם באושר עד, ויקטורי ורמי לוי שהורידו מחיר מוצר זה למחירי הסל של ישראל. באושר עד המבצע טוב יותר מקרפור ומוגבל ל-3 מימושים. בוויקטורי וברמי לוי: 2 יחידות ב-15 שקל.
סוכר לבן סוגת 1 ק"ג נמכר בקרפור היפר ומרקט וגם ביוניברס ב-2.90 שקלים ללא הגבלת כמות או מבצע, כעת וגם לפני הסל של ישראל. נתחי טונה בשמן סטארקיסט (4 יח') נמכרים בקרפור היפר ומרקט וגם ברמי לוי ב-21.90 שקל כשברמי לוי אין מגבלת כמות ובקרפור יש. אגב, המבצע הקודם ברמי לוי היה 21 שקל (מחיר רגיל 24.90 שקל), כך שהשוואת המבצע לקרפור דווקא העלתה את מחיר המבצע ברשת.
קפה טורקי עלית 200 גרם נמכר בקרפור היפר ומרקט וכעת גם ברמי לוי ב-12.90 שקל. גם ברמי לוי יש הגבלה לשני מימושים (המחיר ללא מבצע: 18.90 שקל). טחינה גולמית בארכה 500 גרם, נמכרת בקרפור היפר ומרקט וכעת גם ביוחננוף ורמי לוי ב-9.90 שקלים. ברמי לוי היה מבצע טוב יותר לפני כן: 8.90 שקלים כך שמחיר המבצע ברמי לוי בעצם עלה עד 2 במאי. בניגוד לקרפור, אין ברמי לוי ויוחננוף הגבלת כמות.
עוגיות אוראו סנדוויץ' (4 מארזים פנימיים) נמכרות בקרפור היפר ומרקט וכעת גם ברמי לוי ב-7.50 שקלים. ברמי לוי אין הגבלת כמות. המבצע הקודם ברמי לוי היה 7 שקלים ליחידה: שוב השוואת המבצע לקרפור דווקא העלתה את מחיר המבצע. שעועית לבנה יבשה סוגת (500 גרם) נמכרת בקרפור היפר ומרקט וכעת גם ברמי לוי ב-4.90 שקלים. לשם השוואה ביוחננוף הפריט נמכר ב-9.90 שקל, שהיה גם המחיר של לוי לפני ההוזלה. אצל רמי לוי המחיר מוגבל לשני מימושים פר קנייה כמו בקרפור, אך גם מותנה ברכישה של 75 שקל ומעלה ממוצרי הסניף, לא כולל המוצרים שבמבצע: מגבלה שבקרפור אין.
פודינג אינסטנט וניל אסם 80 גרם נמכר בקרפור היפר ומרקט וגם באושר עד וברמי לוי ב-4 שקלים. בשתי האחרונות מדובר במבצע של 3 ב-12. מחיר המבצע הזה ניתן ברמי לוי גם לפני הסל של ישראל. רוטב עגבניות מרוכז פריניר 100 גרם נמכר בקרפור היפר ומרקט וכעת גם ברמי לוי ב-1.50 שקלים. בעוד שבקרפור המגבלה היא לשתי יחידות, ברמי לוי המבצע יותר הגיוני מבחינת צריכה: 4 יחידות ב-6 שקלים מוגבל לשני מימושים.
חלק מהרשתות הגיבו בהוזלות מתונות אך גם בהתייקרויות
בדקנו גם כמה סך הכל מוצרים מהסל הוזילו הרשתות המתחרות בהשוואה בין 5 באפריל ל-19 באפריל. שימו לב: לרוב מדובר במחירי סיום מבצע או התחלת מבצע חדש ולא עליות או הורדות מחירים שרירותיות.
יוחננוף הורידה מחירים ב-22 מוצרים וייקרה 18. השאר ללא שינוי ויקרים מקרפור. רמי לוי הוריד מחירים ב-13 מוצרים וייקר 25 מוצרים. אושר עד הורידה מחירים ב-8 מוצרים וייקרה 18 מוצרים. שופרסל דיל הוזילה 5 מוצרים וייקרה 15, יוניברס הוזילה 3 וייקרה 15, ויקטורי הוזילה 2 וייקרה 7 וקרפור סיטי אגב, הוזילה 15 מוצרים וייקרה 24 מוצרים.
איפה מוכרים יותר זול מקרפור?
יש גם מוצרים שהוזלו מתחת למחירי הסל של ישראל בקרפור: למשל ויטמינצ'יק הוזל ביוחננוף מ-12.90 שקל ל-10 שקלים (2 יחידות ב-20 שקל עד 2 במאי) זול לעומת קרפור שמוכרת ב-10.90 שקלים. גם אושר עד מוכרת ויטמינצ'יק בזול לעומת קרפור: 9.90 שקלים. חומוס מסעדה סלטי צבר 700 גרם הוזל בוויקטורי וביוחננוף ל-7.90 שקלים במסגרת מבצע בעד שבקרפור הוא נמכר במסגרת הסל של המדינה ב-9.10 שקלים.

לעומת זאת, דגני בוקר כריות הוזלו ביוחננוף ל-25 שקל (2 ב-50 שקל) כשבקרפור המחיר טוב יותר: 22.90 שקל. המבצע על 25 שקיקי תה ירוק לימונית ולואיזה ויסוצקי הסתיים בשופרסל דיל והמחיר שם עלה מ-21 שקל ל-24.90 שקל. זאת ירידת מחיר קלה מ-25.90 שקל קודם לכן אבל המחיר בקרפור נמוך יותר: 15.90 שקל.
רמי לוי הוזיל פסטה ספגטי אסם 500 גרם ל-4.50 שקלים, אבל בקרפור עדיין זול יותר: 3.90 שקלים. כדורי גבינת מוצרלה בייבי גד נמכרים בקרפור ב-10.90 שקל, ברמי לוי הורידו אמנם את המחיר במסגרת מבצע, אך ל-13 שקל בלבד. עוד דוגמא: בקוטג' היה מחסור אז אף רשת לא הורידה מחירים וכאמור רבים ממוצרי הסל בכלל התייקרו בשל סיומי מבצעים, בין היתר מוצרי סנפרוסט, בית השיטה וסודה של טמפו.






