1 צפייה בגלריה
גירושים גירושין פרידה ריב אילוס אילוסטרציה
גירושים גירושין פרידה ריב אילוס אילוסטרציה
אילוסטרציה
(shutterstock)
בית הדין הרבני הגדול בירושלים דחה לאחרונה גבר שדרש לחייב את אשתו להתגרש ממנו מאחר שעזב אותה לטובת אישה אחרת: הדיינים הרב אליעזר איגרא, הרב שלמה שפירא והרב מיכאל עמוס קבעו שהבעל לא הוכיח עילה הלכתית שמאפשרת זאת.
הבעל עזב את אשתו למען אישה אחרת אבל כשהגיש תביעת גירושים היא ביקשה שלום בית. הבעל טען שהיא לא באמת מעוניינת לחזור והמטרות שלה הן כלכליות בלבד, אבל בית הדין הרבני בנתניה לא מצא שזה נכון וקבע שאין עילה הלכתית לחייב אותה להתגרש בניגוד לרצונה.
עם זאת, מאחר שההתרשמות הייתה שאין סיכוי שהבעל יחזור אליה, הומלץ לאישה להסכים לגירושים תמורת פיצויי גירושים של 300 אלף שקל ב-60 תשלומים. מדובר בסכום שיבוא במקום הזכויות הסוציאליות שהבעל כנראה יצטרך לשלם לה במסגרת איזון המשאבים רק עוד שנים רבות, כיוון שהן יהפכו נזילות רק כשיגיע לפנסיה. במילים אחרות, הפיצוי הוא בכך שהיא תקבל את הכספים בטווח הקרוב במקום הרחוק.
עו"ד טלי בן יקירעו"ד טלי בן יקירסמדר כפרי
הבעל לא השלים עם ההחלטה והגיש ערעור לבית הדין הרבני הגדול. הוא טען שאשתו מעכבת את הגירושים במכוון כדי לסחוט ממנו פיצויים ויש הצדקה לחייב אותה להתגרש מאחר שהם פרודים כבר הרבה זמן ותביעת שלום הבית שלה לא כנה.
הדיינים ציינו כי עצם העובדה שאישה מבקשת שלום בית אף שהסיכוי לכך קלוש לא מוכיחה שהבקשה שלה לא כנה. לדבריהם, לאישה מותר לרצות לחזור לבעלה ולזעוק את הזעקה שלה, גם אם היא מבינה שלא תקבל את מבוקשה.
הם הוסיפו כי גם אם בן זוג שביקש שלום בית נכנע בסוף והסכים לגירושים, אבל דרש הסדר כלכלי או פיצוי, הדבר עדיין לא מעיד בהכרח שנהג בחוסר כנות.
בסיכומו של דבר הדיינים קבעו כי אין מקום להעניש את האישה על כך שהמשיכה לרצות בנישואים על אף שבן הזוג שלה נטש אותה לטובת אחרת. עם זאת, בהחלט יש מקום להמליץ על הגירושים ולעודד אותם באמצעות פיצוי.
לפיכך הדיינים דחו את הערעור והבהירו לבעל שכרגע יש לו שתי אפשרויות: האחת, להסכים לשלום בית ולעזוב את האישה האחרת. השנייה - להגיע להסכם גירושים שבמסגרתו ישלם לאישה את הפיצויים שנקבעו.
• לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ המערער: עו"ד ליהי איינס • ב"כ המשיבה: עו"ד אבנר ימיני • עו"ד טלי בן יקיר עוסקת בדיני משפחה • הכותבת לא ייצגה בתיק • ynet הוא שותף באתר פסקדין