לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית על סך כ-2.5 מיליון שקל של בת 15 והוריה נגד שירותי בריאות כללית, כבעלי בית החולים "סורוקה". לטענת הנערה, כתוצאה מסיבוכים של ניתוחים לתיקון עקמת נגרמו לה נזקים עצביים רבים, מחמתם איבדה את שליטתה על הסוגרים, וכן נזקים נפשיים.
תחילת הפרשה ב-2019 אז החלה התובעת להתלונן על כאבי גב, כאשר בהמשך אובחן שהיא סובלת מעקמת. בתביעה שהגישו באמצעות עו"ד אייל בן ישי סיפרו הנערה והוריה שבעקבות האבחנה הוצע לראשונה לעבור ניתוח לתיקון וקיבוע עמוד השדרה ב"סורוקה".
1 צפייה בגלריה
אישה עם עקמת
אישה עם עקמת
אילוסטרציה
(shutterstock)
הניתוח הראשון בוצע בדצמבר 2020, כשלטענת התובעים הוא נעשה בטכניקה לקויה ורשלנית והסתיים עם חשש לפגיעה עצבית. אף הניתוח הנוסף שעברה הנערה שבוע לאחר מכן היה רשלני לטענת התובעים, וימים בודדים לאחריו נתנה הפגיעה העצבית את אותותיה כשהנערה איבדה את יכולתה להטיל שתן.
אחרי ניתוח לא מוצלח שלישי במספר החליט אבי הנערה שהגיעו מים עד נפש, והעביר את בתו ל"הדסה עין כרם". אלא שלדברי התובעים, עקב הרשלנות של סורוקה אולצה הנערה לעבור בהדסה טיפולים קשים ביותר, אשר כללו מתיחת עמוד השדרה בעזרת ברגים שהוחדרו לירכיה – פעולה שנמשכה שבועיים וחצי וגרמה לה כאבי תופת עד כדי צרחות מדי עשר דקות.
בתום אשפוזה בהדסה, סיפרו התובעים, עברה הנערה להליך שיקומי בבית החולים אלי"ן אשר נמשך כחמישה חודשים ולאחר מכן לאשפוז יום בכפר שיקומי. אלא שלטענת ההורים, חרף השיקום הארוך שעברה בתם רשלנות "סורוקה" הותירה אותה עם נכות פיזית קשה – המתבטאת בהפרעות הליכה, חולשה, הפרעות תחושתיות, בריחת שתן והפרעות במתן צואה – וכן עם נזק נפשי המתבטא בדיכאון עמוק.
ההורים תיארו כי לנוכח מצבה העגום של בתם, שאליו נלווים מטבע הדברים בושה ומבוכה קשים, היא ממעטת להשתתף בפעילויות חברתיות וספורטיביות, וחלף זאת בוחרת להסתגר בבית. לדברי ההורים נכויותיה הקשות של בתם יקשו עליה בעתיד ליצור קשרים אינטימיים, והן אף עלולות להשפיע לרעה על יכולתה העתידית להיכנס להיריון.
"אין די במילים על-מנת לתאר את סבלה הרב של התובעת, שנכפה עליה כתוצאה מרשלנות הנתבעת", נכתב בתביעה. לטענת ההורים בתם נותרה עם מגבלות פיזיות קשות ומכערות העולות כדי נכויות אדירות, מהן ניתן היה להימנע בטיפול נכון.
לתביעה צורפה חוות דעת רפואית ממנה עולה שהטכניקה בה נקטו המנתחים ב"סורוקה" הייתה לקויה ורשלנית. המומחה מטעם התביעה הדגיש כי הגורם הבלעדי להיווצרות הנזקים העצביים ממנה סובלת הנערה - נזקים שניתן היה למנוע ברפואה סבירה ומקובלת - הינו רשלנות בית החולים.
בנסיבות אלה דורשים התובעים מה"כללית" פיצוי של למעלה מ-2.5 מיליון שקל עבור נזקיה השונים של הנערה, כגון הפסדי שכר לעתיד, הוצאות רפואיות, עזרת צד שלישי ופגיעה באוטונומיה. משירותי בריאות כללית לא נמסרה תגובה עד מועד פרסום הכתבה.
• הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ התובעים: עו"ד אייל בן ישי • בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של אתר פסקדין • ynet הוא שותף באתר פסקדין