לאחר שסגר את מסעדת סנטה קתרינה המיתולוגית בתל אביב, השף תומר אגאי, שמוכר גם מתוכנית הריאליטי משחקי השף, משיק מיזם קולינרי חדש וכשר בשם ים (YAM) בהשקעה של שבעה מיליון שקל, במבנה על צוק ביפו המשקיף לים (לשעבר כלת הים), ומציע כעת אירועים יוקרתיים וארוחת טעימות.
אגאי אמר ל-ynet כי "מדובר בקונספט חדשני וראשון מסוגו בישראל, שמציב חוויית אירוח עילית וחוויית טעמים ייחודית". המיזם נעשה בשיתוף פעולה עם קבוצת עץ הזית אירועים. במקום ניתן לערוך אירועים פרטיים ועסקיים של עד 350 מוזמנים.
1 צפייה בגלריה
שף תומר אגאי
שף תומר אגאי
אגאי
(צילום: איליה מלניקוב)
בכמה ערבים נבחרים בחודש יציע אגאי ארוחת טעימות כשרה במחיר של 800 שקל לסועד, מחומרי גלם טריים מהים, שכוללת שמונה מנות. כל אחת עם משקה אלכוהולי שמותאם לה ובליווי מוזיקה ודי-ג'יי. מתוך תפריט הטעימות: בויאבז עם ניחוחות חרירה; מרק סלמורחו ספרדי עם שיפודון דג ים; קוויאר שחור וקציפת יוגורט לצד קוקטייל ג‘ין בעבודת יד; סביצ'ה טונה אדומה עם בורגול, מלפפון ויוגורט ביתי; סשימי ילו טייל צרוב בגחל לוהט וקיבנייה של בלו פין טונה עם חציל שרוף בליווי סאקה לא מסונן; שלישיית נאגטס לוקוס בציפוי קדאיף עם שלושה סוגי איולי חריפים; וליד בירה ישראלית בוטיקית.
כחלק מהאסטרטגיה של YAM, הוחלט להציע מנעד רחב של תפריטים ומחירים כדי לאפשר לקהלים שונים ליהנות מהמקום. לצד מסע הטעימות מתקיימים במקום גם אירועים בכ-450 שקל לסועד, כשלדברי אגאי כולן על טהרת חומרי הגלם הטריים, המדויקים והאיכותיים ביותר, וכשכל מנה נבנית מתוך מחשבה יצירתית, וטכניקה מוקפדת של מסעדת קוטור.
אגאי נחשב לאחד השפים הבולטים והמוערכים בישראל. מסעדת סנטה קתרינה שלו זכתה לשבחים רבים אך נסגרה בעקבות קשיים כלכליים שליוו אותה מאז תקופת הקורונה. לפני כחצי שנה פנתה חברת האחזקות, שתפעלה את המסעדה, לבית המשפט המחוזי בתל-אביב ופתחה בהליכים לצורך פירוקה. מהבקשה עלה כי סנטה קתרינה צברה חובות של כ-3.2 מיליון שקל.