בית משפט השלום בבת ים הורה לאחרונה על ביטול עיקולים שהוטלו על חשבונות בנק, נכסים וכספים של נתבעים בהוצאה לפועל. הרשם הבכיר אדי לכנר קבע שלא הוכח שהאזהרה בעניין הליך ההוצאה לפועל נמסרה להם, ושחתימת אחד מהם על אישור המסירה זויפה.
יוזמת ההליך, חברת "סוסו ובניו רשתות בע"מ" טענה באמצעות עו"ד אורי שני שבדצמבר האחרון שליח מטעמה מסר לאחד הנתבעים את האזהרה בתיק ההוצאה לפועל, באופן שהחל את מרוץ 30 הימים להגשת התנגדות. משחלף חודש ולא הוגשה התנגדות, ביקשה החברה להטיל עיקול על כספים ששייכים להם. בקשתה התקבלה ובפברואר האחרון עוקל חשבונם של שני הנתבעים עד לסכום של 476,838 שקל.
1 צפייה בגלריה
בית משפט
בית משפט
אילוסטרציה
(צילום: Shutterstock)
הנתבעים ביקשו באמצעות עו"ד עומר נירהוד בקשה לביטול העיקולים. לטענתם האזהרה מעולם לא נמסרה להם, ומומחית להשוואת כתבי יד מטעמם קבעה כי החתימה על גבי אישור המסירה זויפה. בנסיבות אלה נטען שהעיקולים בעצם הוטלו באופן פסול במעמד צד אחד ויש לבטלם.
מנגד טענה החברה כי עדותו הישירה של השליח מטעמה, שלפיה מסר את האזהרה לאחד הנתבעים, גוברת על עדויות אחרות. בנוסף, עצם העובדה שהמסירה אושרה בהוצאה לפועל ושהוטלו מכוחה עיקולים אומרת דרשני ומחייבת לראות בה כתקפה.
הרשם לכנר הסביר שמסירת אזהרה בהוצאה לפועל צריכה להיעשות ככל האפשר לנמען עצמו, כאשר המצאה לאדם אחר מותרת רק במגבלות ובתנאים הקבועים בתקנות. הוא קבע שבמקרה זה קיימות שלוש נקודות מרכזיות שבגינן יש לקבל את עמדת ההגנה כי החברה לא עמדה בחובתה למסור את האזהרה:
הראשונה היא עמדת הגרפולוגית מטעם ההגנה, שקבעה מפורשות כי החתימה על אישור המסירה זויפה. הרשם הדגיש כי חוות דעתה לא נסתרה בשום שלב וכי החברה לא הגישה חוות דעת נגדית על מנת להפריך אותה.
הנקודה השנייה הייתה עדותו הנחרצת של הנתבע ששמו מתנוסס על אישור המסירה, כי מעולם לא קיבל לידיו את האזהרה או חתם על אישור מסירה כלשהו. גם כאן נימק הרשם כי מדובר בעדות שלא נסתרה על ידי החברה.
השלישית - שליח החברה העיד כי מסר את האזהרה לאדם שהזדהה בשמו הפרטי שזהה לשם אחד הנתבעים, אך ללא שם משפחה. בנוסף, המסירה בוצעה בכניסה לבניין ולא בפתח הדירה כמתחייב בחוק, ומבלי שהשליח ביקש לראות תעודת זהות או מסמך הזדהות אחר. הרשם הבהיר שמדובר בליקויים מהותיים שאינם עומדים בדרישות הדין לביצוע מסירה.
בנסיבות אלה הוא הורה על ביטול מיידי של העיקולים שהוטלו על חשבונות הבנק, הנכסים והכספים של הנתבעים במסגרת תיק ההוצאה לפועל. לאור המסקנה שהאזהרה מעולם לא נמסרה לנתבעים, הרשם קבע כי התנגדותם לתיק ההוצאה לפועל הוגשה במועדה. עוד נקבע שהחברה תשלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 6,000 שקל.
• לקריאת ההחלטה המלאה – לחצו כאן • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ החברה: עו"ד אורי שני • ב"כ הנתבעים: ד"ר עו"ד עומר נירהוד • ynet הוא שותף באתר פסקדין