מענקי הקורונה: בזמן שחברת האם, בזק, החליטה לוותר על מענק עידוד התעסוקה מהמדינה, הנהלת חברות הבת של הקבוצה: פלאפון, yes ובזק בינלאומי, החליטה להגיש בקשה לקבלת המענקים, כך נודע לכלכליסט.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
חברות הבת, שמנוהלות על ידי רן גוראון, הוציאו כ-650 עובדים לחל”ת והחזירו אותם בהדרגה עד ה-1 ביוני. פלאפון הוציאה כ-450 עובדים לחל”ת, בזק בינלאומי הוציאה כ-130 עובדים לחל”ת וחברת הלוויין yes הוציאה כ-70 עובדים לחל”ת. בזק הוציאה לחל”ת אלף עובדים, והקבוצה כולה מעסיקה 10.2 אלף עובדים. החברות סירבו למסור את גובה המענק שהן זכאיות לו, אך יחד עם בזק, הייתה אמורה לקבל הקבוצה מענק של כ-4.5 מיליון שקל, כך שגובהו הוא סביב ה-2 מיליון שקל.
1 צפייה בגלריה
מנכ"ל יס רן גוראון
מנכ"ל יס רן גוראון
רק גוראון, מנכ"ל פלאפון, yes ובזק בינלאומי
(צילום: רמי זרנגר)
את הרבעון הראשון של 2020 סיימו חברות הבת עם הכנסות של 1.23 מיליארד שקל, ירידה של 2.7% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי של החברות עמד על 39 מיליון שקל, אל מול הפסד של 23 מיליון שקל ברבעון המקביל. פלאפון היא היחידה שסיימה את הרבעון הראשון של 2020 בהפסד של שני מיליון שקל, אל מול רווח של שני מיליון שקל ברבעון המקביל.
בזק צופה כי השלכות הקורונה על פעילותה יתבטאו בעיקר בחברת פלאפון. הקבוצה דיווחה שהיא מעריכה פגיעה בחברת הסלולר בסדר גודל של כ-150 מיליון שקל בהכנסות החברה, ושל כ-100 מיליון שקל ברווח התפעולי שלה לשנת 2020. המשבר פגע בעיקר בשירותי נדידה (חבילות חו”ל), ובמידה פחותה יותר גם בירידה במכירת ציוד קצה בקמעונאות.
כמו כן, צפויה ירידה מסוימת בהכנסות חברות הקבוצה מהפעילות במגזר העסקי. מאידך, הקבוצה מציינת כי השימוש הגובר בשירותי תקשורת שונים מהווים הזדמנות של ממש עבורה, שכן משבר הקרונה הגדיל משמעותית את הביקוש לאינטרנט מהיר ונפח גלישה גבוה.