"הצמרת הכלכלית": ynet כלכלה מביא אליכם מדי שבוע את הכתבות הנצפות של השבוע, אלה שעשו הכי הרבה כותרות ועוררו שיח, ולצידן המלצה אישית שלנו – כתבה אחת שחמקה מתחת לרדאר ולדעתנו ראויה לתשומת לב מיוחדת.
הישראלית שקיבלה את אחד הג'ובים היוקרתיים ביותר באינטל העולמית
המנכ"לית המשותפת של אינטל ישראל, קרין אייבשיץ-סגל, שמנהלת את מרכזי הפיתוח של החברה בארץ, קיבלה מינוי זמני יוקרתי כמנהלת חטיבת השרתים והבינה המלאכותית באינטל, עם פרישתו של ג'סטין הוטארד, מנכ"ל החטיבה שמונה רק לפני כשנה ופרש בימים אלה אחרי שהפך למנכ"ל נוקיה.
במסגרת התפקיד, אייבשיץ תנהל את אחת החטיבות החשובות לעתיד החברה, שעוסקת בדור הבא של מעבדי מחשוב הענן והבינה המלאכותית. ביצועי החטיבה בשנים האחרונות "תרמו" לירידה הדרמטית בהכנסות אינטל, מול הצלחת מעבדי המתחרות אנבידיה ו-AMD בשוק שבבי הבינה המלאכותית לארגונים.
הדרישה ההזויה של הרבנות: "הר של גבינה" כדי להפוך פיצה לכשרה לפסח
"הר של גבינה" במרכז הפיצה, זאת הדרישה ההזויה שהציגה הרבנות הראשית באמצעות הרב אבי קוזמן לחברה שרוצה לייבא מחו"ל פיצות כשרות לפסח. לפי דרישת הרבנות, המטרה היא לבדל את הפיצה גם בצורה, בהשוואה לפיצה רגילה שנצרכת כל השנה.
כשמנסים לברר למה יוקר המחיה בישראל מרקיע שחקים, אחת הסיבות שרבים מהיבואנים מציינים היא דרישות הרבנות הראשית. שרשור מיילים שהגיעה לידי ynet ו"ממון" בין יבואן של מוצרי מזון שביקש לייבא לארץ מוצרים כשרים לפסח לבין הרבנות הראשית, ממחיש היטב עד כמה הדרישות המוזרות וחסרות ההיגיון לעיתים של הרבנות מייקרות את המוצרים המיובאים לישראל.
פרסומות הסופרבול: AI, ביקיני ושעון ששווה 2.5 מיליון שקל
פרסומות חכמות, יצירתיות, קוליות, מצחיקות, מרגשות ולא מטופשות? לא היו הרבה כאלה בסופרבול LIX. במשחק הפוטבול החשוב ביותר בארה"ב, שבו פילדלפיה איגלס מחצה את קנזס צ'יפס, הפרסומות האפקטיביות יותר שודרו דווקא מחוץ להפסקת הפרסומות הכי יקרה בעולם.
באמריקה כולם מפרסמים משהו. טום בריידי הופיע כפרשן בפוקס, כשעל פרק כף ידו שעון קוויאר טורבילון של ג'ייקוב אנד קו, ששוויו 740 אלף דולר. למעלה מ-2.6 מיליון שקל לאביזר בצבע ספיר צהוב שנראה "כמו השעון של בוב ספוג", לטענת אחד המגיבים לשעון ברשת X. זה בהחלט חולל יותר דיבור מאשר הפרסומת שלו נגד שנאה עם סנופ דוג (של הקרן למאבק באנטישמיות של רוברט קראפט), או מהפרסומת שלו לדורסל – שהייתה, אגב, חביבה מאוד.
מחפשים יעד חדש למגורים? המדינה שהקלה משמעותית את תנאי הוויזה
ממשלת ניו זילנד הודיעה כי תקל על כללי קבלת הוויזה למגורים מתושבי חוץ כדי למשוך יותר משקיעים, במטרה לעודד צמיחה כלכלית. הדרישות מ-2022 מחייבות השקעה ישירה של 5 מיליון דולר ניו זילנדי או 15 מיליון דולר ניו זילנדי להשקעות פסיביות, כמו מניות נסחרות. במסגרת ההקלות החדשות, מבחני האנגלית יתבטלו, והממשלה מתכננת להציג אפשרויות השקעה נוספות, לאחר שבעבר ביטלה אפשרות להשקעות באיגרות חוב ובנדל"ן.
בחודש שעבר הודיעה ניו זילנד על הקלת הדרישות לוויזה בקטגוריה נוספת של "נוודים דיגיטליים" – אנשי מקצוע מיומנים שיכולים לעבוד מכל מקום בעולם שיש בו חיבור לאינטרנט. "הוויזה תפתח את הדלתות לקטגוריה חדשה לגמרי של מבקרים", אמרה שרת האוצר ניקולה וויליס לעיתונאים. "השאיפה של הממשלה היא שכללי הוויזה החדשים ימצבו את ניו זילנד כמקלט מסביר פנים לכישרונות מרחבי העולם".
תביעת מאות נפגעי הטבח: עיקול זמני של כ-2.8 מיליארד שקל נגד הרשות
בית המשפט המחוזי בירושלים נעתר לבקשתם של מאות נפגעים ממלחמת חרבות ברזל וטבח 7 באוקטובר והוציא לאחרונה צו עיקול זמני נגד הרשות הפלסטינית, בסך כולל של כ-2.8 מיליארד שקל.
בית המשפט קבע בהחלטתו כי על פי החוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה), כל אחד מהם זכאי, לכאורה, לפיצוי של לפחות 5 מיליון שקל. לכן, ובהמשך להחלטות שכבר ניתנו בתיק, הוגדל היקף העיקול בסכום נוסף של 2.72 מיליארד שקל.