ועד עובדי אל על יכנס היום (א') את כלל עובדי החברה לישיבת חירום במשרדים בנתב"ג. זאת, בעקבות פרסום בהנחיית המנכ"ל, גונן אוסישקין, לגבש תוכנית פיטורים נרחבת של 1,000 מתוך 6,000 העובדים בחברה. ביום חמישי האחרון לאחר שהתפרסמה התוכנית, ישבו נציגי ועד העובדים וההסתדרות עם הנהלת החברה לישיבה אל תוך השעות הקטנות של הלילה - מבלי שהצליחו להגיע להסכמות. הדיונים מול ההנהלה צפויים להימשך במהלך השבוע.
בוועד העובדים הופתעו מההודעה על היקף הפיטורים הצפוי - שלפני פרסומה מסרה אל על כי בעקבות התפשטות נגיף הקורונה, היא צופה נזק כלכלי של עשרות מיליוני דולרים. הם ציינו כי הדבר "יביא לחורבן חברת התעופה הלאומית ולפגיעה מיידית בכלל עובדי החברה".
1 צפייה בגלריה
נתב"ג שדה תעופה מטוס מטוסים אל על
נתב"ג שדה תעופה מטוס מטוסים אל על
מטוסי אל על
גורמים בסביבת הוועד ציינו כי הם בודקים כעת היכן יכולים העובדים והאגפים להתייעל כדי למנוע פיטורים, למשל באמצעות ויתור על ימי חופש וצמצום של המשמרות. אם לא יצליחו להגיע להסכמות בימים הקרובים, והחברה תמשיך בתוכנית הפיטורים, עתידים העובדים לנקוט בצעדים, כולל השבתה. נכון לעכשיו, העיניים נשואות לישיבת ועדת השרים שעתידה להתקיים מחר בתל אביב - בנוגע להיבטים הכלכליים של התפרצות הקורונה - ובה צפוי לעלות לדיון גם מצב ענף התיירות.
התקווה היא שיוחלט לתת סיוע לחברה, וזאת אף שלא ברור מה התוקף שיהיה להחלטות שיתקבלו ערב בחירות. גורמים המקורבים לוועד ציינו כי מדובר ב"סיטואציה הזויה" וכי "אין עם מי לדבר". יו"ר ועד עובדי אל על, שרון בן יצחק מסר, כי "חברת אל על תמיד הייתה ותהיה אחת מנכסי מדינת ישראל. התייצבנו תמיד, וכך נמשיך, לכל בקשה של הממשלה ואזרחיה - במלחמות, בהבאת עולים חדשים, בחילוצים מסוכנים, בטיסות בשמיים מאוימים ללא כל תנאי. והיום אנו מצפים ממדינת ישראל לעמוד לצד אל על בעת משבר שכזה".
פורסם לראשונה: 21:30, 29.02.20