אחרי עשרות שנים במהלכן עמד נטוש - מתחם אליזבת ההיסטורי בטבריה בדרך לאישור הסופי להפוך לפרויקט יוקרה הכולל מלונאות ומגורים. ל-ynet נודע כי בשבוע שעבר אישרה המועצה הארצית לתכנון ולבנייה תוכנית לשיקום ולשימור המתחם האייקוני, הכולל את מלון אליזבת הוותיק ואת בית הקולנוע אלישבע. זאת במטרה להפוך אותו למתחם הכולל מלון בוטיק עם 80 חדרים ומגדל מגורים עם 144 יחידות דיור על שטח של כ-5.2 דונם.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
התוכנית כוללת שימור של המלון ההיסטורי ואולם התיאטראות שנבנו בתקופת המנדט הבריטי, לצד שחזור הגן בחזית המבנה. בהחלטת ועדת המשנה לנושאים תכנוניים עקרוניים (הולנת"ע) במועצה נכתב כי מדובר במבנה בעל חשיבות היסטורית ואדריכלית, שעמד נטוש במשך שנים בתוך שכונת מגורים, באופן שהיווה פגיעה במרקם העירוני, וכי הבינוי החדש משתלב בו בצורה מיטבית.
יזמי הפרויקט - חברת פידמונט אנטרפרייזס, משפחת מורד ומשפחת שוורברט - רכשו את הקרקע לפני כחמש שנים מבעלי פרטיים תמורת כ-30 מיליון שקל. ביוני אשתקד אישרה הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה את התוכנית, שנערכה על ידי משרד משה צור אדריכלים, ובחודש שעבר היא הופקדה בפועל על ידי הוועדה המחוזית צפון. כעת, כאמור, התוכנית גם אושרה על ידי המועצה הארצית משום שמדובר במתחם שהוכרז כאתר מורשת. השלב הבא יהיה דיון בהתנגדויות, ככל שיוגשו, ואישורה הסופי. היקף עלות בניית הפרויקט מוערך ב-250 מיליון שקל.
טקס חנוכת מתחם אליזבת נערך בשנת 1929 ונכח בו, בין היתר, הנציב העליון הבריטי, סר ג'ון צ'נסלור. הוא הוקם על ידי שלמה פיינגולד, איש עסקים ויזם נדל"ן מתקופת המנדט, שבנה בין היתר מבנים מוכרים בתל אביב וירושלים. עם סיום המנדט ב-1948 נסגר המלון, וכשנה לאחר מכן נחנך המלון המשופץ בשמו החדש "גינוסר", כשאולם התיאטראות פעל לצדו תחת השם קולנוע "אלישבע". בסוף שנות ה-60 נסגר המלון סופית.
אייל עמיר, מנכ"ל ובעלי פידמונט אנטרפרייזס, מסר: "החברה פועלת בטבריה מזה כ-10 שנים, במהלכן הקימה את שכונת מיכלאנג'לו. מלון אליזבת הוא פרויקט דגל בעיר וכעת יש לנו הזדמנות לבצע תוכנית שתעלה את חשיבותה של טבריה כעיר היסטורית בעלת חשיבות אזורית. קידום הפרויקט היה מורכב סטטוטורית ואנחנו מחויבים לקדמו".
משה צור, אדריכל הפרויקט, הוסיף: "הפרויקט ממוקם באחד מאתרי השימור היפים והמיוחדים בארץ. הוא משמר את מבנה המלון המקורי, ומשלב בו שימושי מגורים בזהירות מרבית, תוך שיחזור רוח התקופה של זמנו וחיבור למבנה עדכני בן זמננו".