עו"ד ליאור מרקוביץ', הנאמן שמונה לקבוצת המסעדות אידי דגים וטונל'ה, הגיש היום (חמישי) לבית המשפט דוח ראשוני ובו המליץ לנסות ולשקם את החברות באמצעות הפעלתן. הנאמן ביקש לאשר את הפעלת שתי המסעדות - "אידי דגים" ו"מסעדת החוף" - לתקופה של 45 ימים. הנאמן ציין כי נראה שהקריסה נעוצה במשבר מדיני שהשפיע על ענף המסעדנות, והדגיש כי אידי ובנו משתפים עמו פעולה וחדורי מוטיבציה. בעקבות הבקשה, בית המשפט המחוזי בבאר שבע נעתר לבקשת נאמן קבוצת אידי דגים ואישר הפעלה לתקופה של 45 יום.
ההחלטה למנות נאמן ולפתוח בהליכי חדלות פירעון התקבלה על ידי השופט יעקב פרסקי בחודש שעבר, לאחר שקבוצת אידי דגים נקלעה לחובות של כ-2.2 מיליון שקל. הנאמן קובע בדוח כי חלופת הפירוק אינה מועילה לנושים, שכן החברות נעדרות נכסים מהותיים שמהם ניתן להיפרע, למעט ציוד שערכו צפוי להישחק בפירוק. לפיכך, תועלת רבה יותר עשויה לצמוח דווקא מהפעלת המסעדות – במטרה לאתר משקיע חיצוני או לשקם ולהבריא את החברות שצברו מוניטין חיובי רב בתחום.
הנאמן בחן את נתוני הנהלת החשבונות של החברות והגיע למסקנה שראוי לנסות לשקם אותן בדרך זו. תכנית ההפעלה מתייחסת בשלב זה למסעדת "אידי דגים" הממוקמת באזור התעשייה באשדוד, ולמסעדת "החוף" הממוקמת על רצועת חוף העיר.
עו"ד ליאור מרקוביץ'צילום: עודד גפןעל פי הדוח, ממוצע ההכנסות החודשיות של "מסעדת החוף" עומד על כ-744 אלף שקל, וממוצע ההכנסות החודשיות של "מסעדת אידי דגים" עומד על כ-700 אלף שקל. בחישוב שמרני, ההכנסות החודשיות הצפויות מסתכמות בכ-650 אלף שקל לחודש לכל מסעדה, ולאחר הוצאות צפויה להישאר יתרה פנויה של כ-55 אלף שקל.
אידי דוד ישראלוביץ', בעל המניות, ובנו גל ישראלוביץ', מנהל מסעדת החוף, נרתמו למהלך ומוכנים להשקיע כ-100 אלף שקל בכל אחת מהחברות, ולא יקבלו שכר עבודה בתקופה הראשונה. הנאמן ביקש גם צו עיכוב הליכים נוסף כנגד היחידים למשך 45 ימים, על מנת לבחון את מימוש התחזיות. יודגש כי המסעדות פתוחות ופועלות כרגיל.






