בעקבות המלחמה, כ-60 אלף חייבים בהליכי חדלות פירעון של יחידים (החייבים יותר מ-150 אלף שקל) יקבלו דחייה של מועד התשלום החודשי של אוקטובר-נובמבר. בנוסף יידחה המועד להגשת דוחות דו-חודשיים. כך לפי נוהל דחוף שפרסם היום (שלישי) הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי במשרד המשפטים, עו"ד ורו"ח אשר אנגלמן, במסגרת ההתמודדות הלאומית עם מצב החירום ומלחמת "חרבות ברזל".
המשמעות היא כי אנשים פרטיים המצויים במסגרת הליך חדלות פירעון, שכל חודש משלמים כספים לקופת הנושים, יקבלו דחייה בתשלום. כמו כן, במסגרת הנוהל מאפשר הממונה לחייבים לדחות את מועד הגשת הדו"חות הדו-חודשיים אודות הכנסות והוצאות, שהם נדרשים להגיש בחודשים אוקטובר ונובמבר.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו, האזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש", וסמנו "כלכלה" בהתראות אפליקציית ynet
1 צפייה בגלריה
הוצאה לפועל
הוצאה לפועל
הוצאה לפועל
(צילום: רשות האכיפה והגבייה)
הנוהל מתייחס לחייבים בכל הארץ בהליכי חדלות פירעון של יחיד המנוהלים על ידי הממונה על חדלות פירעון שמספרם נכון ל-2023 עומד על 60,500 בני אדם. החייבים שעניינם מטופל בממונה על חדלות פירעון הם אלו שחובותיהם גבוהים מ-150 אלף שקל. אלו שחובותיהם נמוכים מהסכום הזה מטופלים במערכת ההוצאה לפועל וגם להם הוחלט לאחרונה על הקלות.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נכנס לתוקף ב-15 בספטמבר 2019 והוא מסדיר את הליכי חדלות פירעון בחקיקה עדכנית. עד ספטמבר 2019 בקשות לפשיטות רגל (שהוגשו על ידי החייב עצמו או הנושה של החייב) הוגשו לבתי המשפט המחוזיים בארץ, ומאז הם כבר אינם הכתובת. למעשה, מי שמבקש להכריז על עצמו פושט רגל צריך להגיש את בקשתו בהתאם לחוב שלו להוצאה לפועל או לממונה על חדלות פירעון.
מערכת ההוצאה לפועל מטפלת בהליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב הנמוך מ-150 אלף שקל. כאמור, הממונה על הליכי חדלות פירעון במשרד המשפטים (הכנ"ר) מטפל בהליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב של יותר מ-150 אלף שקל.
בתוך כך, רשות האכיפה והגבייה המופקדת על מערכת ההוצאה לפועל, על המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות ( הגובה למשל קנסות קורונה, דוחות משטרה וקנסות-ל.ד), על מנהל הגבייה הממשלתי ועל יחידות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, הקימה לאחר תחילת מבצע "חרבות ברזל" מוקד חירום טלפוני חדש וייעודי, לטובת לקוחותיה הזקוקים בדחיפות לסיוע בעת הזו. מספר מוקד החירום הייעודי: 02-6664777.
תפקידו של מוקד החירום הייעודי הוא להעניק שירותים בעניינים דחופים למשפחות הנפגעים והנעדרים, למגויסי מילואים בצווי 8 ולתושבי עוטף עזה והדרום, בכל דבר הקשור בשירותי הרשות, ובין היתר, בהענקת פתרונות מעשיים ומסייעים בתיקי הוצאה לפועל, בעזרה בביצוע הליכים דחופים לביטול או לעיכוב הליכים ועוד, בהקלות בנושאי קנסות, בהפחתת פיגורים, בביטול הליכים, בהסדרים ועוד.