קבוצת השקעות וייזום נדל"ן הספרדית קרן ארגיס רוכשת את גורד השחקים הגבוה ביותר בדרום ספרד בעסקה של כחצי מיליארד שקל, כך נודע ל"ממון". הקרן, שמרבית משקיעיה הם ישראלים, התקשרה בעסקת נדל"ן מהגדולות של יזמים ישראלים באירופה. במדובר במגדלTorre Sevilla (טורה סביליה) בשליטת CaixaBank, אחד הבנקים הגדולים בספרד.
מהחברה נמסר כי הוספת Torre Sevilla לתיק הנכסים המסחריים המנוהלים על ידה מגדילה את תיק הנכסים מ-20 אלף מ"ר לכ-121 אלף מ"ר. השלמת העסקה צפויה ברבעון הראשון של 2026, בכפוף להשלמת ההליכים המשפטיים הנדרשים.
1 צפייה בגלריה
המגדל בסביליה
המגדל בסביליה
המגדל בסביליה שכולל משרדים, מלונאות ומסחר
(צילום: מריאן פלורינאל)
מגדל Torre Sevilla, שתוכנן על ידי האדריכל הבינלאומי סזאר פלי שאחראי לכמה מגורדי השחקים הגבוהים בעולם, נחנך בשנת 2018 ונחשב למגדל הגבוה ביותר בסביליה. המגדל כולל 39 קומות ומשלב שימושי משרדים, מלונאות, מסחר, חניה ופארק עירוני.
על פי נתוני ארגיס, שיעור התפוסה בנכס עולה על 95%, והוא מאוכלס על ידי שוכרים תאגידיים מובילים, לצד מלון חמישה כוכבים Eurostars Torre Sevilla (יורוסטארס טורה סביליה) המונה 244 חדרים. 18 הקומות הראשונות של הבניין מכילות כ-31 אלף מ"ר של שטחי משרדים, המאוכלסים על ידי פירמות בינלאומיות, בהן Orange, Deloitte, NTT Data, EY, Hays, Sandfire. בקומות העליונות מצוי מלון היוקרה, המשתרע על שטח של כ-25 אלף מ"ר.
עוד כולל המתחם מרכז קניות עם שטח להשכרה ברוטו בהיקף של 26,700 מ"ר ושטח בנוי של 39,289 מ"ר, לצד חניון תת קרקעי בשטח של 106,719 מ"ר המחולק על פני שלוש קומות: 2,800 מקומות חניה למכוניות ו-400 לאופנועים.
אלחנדרו שובקס, מייסד ומנכ"ל ארגיס, מסר: "עסקת Torre Sevilla תואמת באופן מלא את האסטרטגיה שלנו להתמקד בנכסים ייחודיים, יציבים ובעלי מיקום עירוני מרכזי. הנכס מחזק את פלטפורמת המשרדים שלנו ומהווה צעד משמעותי בגיוון תיק הנכסים, לרבות כניסה מהותית לתחום מרכזי הקניות".
קרן ארגיס היא קבוצת השקעות וייזום נדל"ן ספרדית הפועלת מאז 2015 ומתמחה בניהול הון, פיתוח נדל"ן וניהול נכסים. החברה פועלת בספרד כשותף מקומי של גופי השקעות בינלאומיים והיא פעילה במספר ערים - מדריד, ברצלונה, בילבאו ומלאגה. היקף הנכסים המנוהלים נאמד בכ-1.2 מיליארד אירו והפעילות היזמית כוללת כ-3,500 יחידות דיור בפיתוח. מאז הקמתה השקיעה החברה מעל 900 מיליון אירו בפיתוח ובניהול מיזמי מגורים והשלימה מעל 300 אלף מ"ר של בנייה בפועל.