אבו פמילי מגורים, מקבוצת היזם צחי אבו, שזכתה במכרז של רמ"י לרכישת 40 דירות שנפגעו מטיל איראני וממוקמות בקומות התחתונות של מגדל דה וינצ'י בתל-אביב - מתחילה לשווק את הדירות לשכירות לצמיתות, כפי שהתחייב מהמכרז. אבו רכש דירות ששוות כ-6 מיליון שקל בהנחה משמעותית ואחרי שיפוץ עלות דירה הגיעה לכ-2 מיליון שקל בלבד. כעת מוצעות הדירות להשכרה בסכומים שנעים בין 13 ל-16 אלף שקל.
"אנחנו משווקים את הדירות להשכרה לצמיתות בפרויקט לאונרדו דה וינצ'י בתל-אביב לכל האוכלוסיות שמגורים מהסוג הזה מתאימים להם – אנשי קבע, סטודנטים, משפרי דיור שרוצים להמשיך לגור במרכז תל-אביב אבל בדירה חדשה עם ממ"ד ועם כל הפסיליטיז של הפרויקט. ניגשנו למכרז של רשות מקרקעי ישראל כי הבנו שיש כאן הזדמנות מבחינת המחירים". כך אומרת רו"ח חיה קינד, מנכ"לית חברת אבו פמילי מגורים.
החברה זכתה במכרז של רמ"י לרכישת הדירות שנפגעו מטיל איראני וממוקמות בקומות התחתונות של המגדל הסגור וההרוס ליד הקריה. הדירות נמכרו ב-61.5 מיליון שקל - 1.54 מיליון שקל לדירה לפני מע"מ - מחיר הנמוך ב-35% משווי השומה הממשלתית (לפני המלחמה נמכרו דירות דומות בפרויקט בכ-6 מיליון שקל). עם זאת, לדירות נדרשו שיפוצים בהיקף של כ-15 מיליון שקל כך שהעלות הכוללת של דירה כולל השיפוץ מגיעה לכ-2 מיליון שקל. גודלה הממוצע של דירה במכרז עומד על 88 מ"ר (כ-4 חדרים).
החברה החלה לשווק בימים האחרונים 20 דירות להשכרה לצמיתות בפרויקט הסמוך לקריה, שספג פגיעה ממטחי הטילים במערכה הקודמת מול איראן, "עם כלביא" ב-2025. במגדל הדרומי, שבו משווקות כעת הדירות, היו פגיעות הדף שכבר טופלו. במגדל הצפוני, הכולל גם הוא 20 דירות להשכרה לצמיתות, הייתה פגיעה ישירה שגרמה להרס רחב היקף. מכרז לבחירת קבלן מבצע כבר יצא לדרך והעבודות צפויות להסתיים, על פי הערכתה של קינד, בעוד כ-36 חודשים.
"המחירים במגדל הדרומי מתחילים ב-13 אלף שקל בחודש ויכולים גם להגיע ל-16 אלף שקל בחודש, תלוי בקומה ובגודל", היא מוסיפה. "הגיעו אלינו מספר סטודנטים ששוכרים דירה אחת יחד, שני אנשי קבע שהתאימה להם הקרבה לבסיס. שידרגנו את הדירות, חלקן מרוהטות, מדובר פה על מגורים לטווח ארוך – 5 שנים פלוס 5 שנים עם אופציה ליציאה מהדירה פעם בשנה. אז מצד אחד יש ביטחון ויציבות בחוזה השכירות, ומצד שני ניתן לצאת מהחוזה".
קינד מסבירה את מודל התשלום: "אנחנו פועלים לפי המודל של החברה הממשלתית דירה להשכיר – יש עלייה קבועה של דמי השכירות כל שנה בשיעור של עד 3%, צמוד למדד. ברגע שיש שכירות מנוהלת וממוסדת אי-אפשר לעשות כל מה שאתה רוצה. גם אם מחירי השכירות בתל-אביב יקפצו בעוד שנתיים ב-20%, אני לא יכולה לגעת בדייר שלי. זה חינוך לשוק שכירות אחר, זה לא המצב שבו בעל בית רוצה להקפיץ את שכר הדירה ב-2,000 שקל בשוק פרוץ בלי פיקוח. זה נותן שקט נפשי, ובנוסף יש את הליווי המקצועי של תחזוקת הדירה אם יש תקלה, לא משיתים הכל על השוכר כמו בשוק הפרטי".
אבו פמילי מגורים היא חברה ציבורית שעוסקת ברכישת דירות להשכרה לטווח ארוך וברכישת קרקעות להקמת פרויקטים של מגורים להשכרה ארוכת טווח. הפורטפוליו של החברה, שבו הושקעו כ-306 מיליון שקל כהון עצמי, כולל נכון להיום 1,192 יחידות דיור בפריסה ארצית ועוד 108 יחידות דיור הנמצאות בשלבי אישור מתקדמים, מתוכן 413 יחידות דיור מניבות והיתר בשלבי בנייה ותכנון שונים. פורטפוליו החברה מורכב מ-13 מתחמי דיור להשכרה בערים חיפה, רחובות, בית-שמש, אילת, תל-אביב ואשדוד.
חיה קינדצילום: רז רוגובסקיקינד: "בישראל אנשים רגילים להשתעבד ל-4 דירות, התפיסה היא שכשיש לך דירה ביד אתה מרגיש יותר בטוח. אבל אנחנו רואים שבשנתיים האחרונות אנשים שינו את הרגלי החיים, במיוחד אחרי 7 באוקטובר וגם בגלל המחירים הגבוהים שמקשים על העמדת הון עצמי לרכישת נכס. לכן יותר ויותר ישראלים פונים לאפיקי השקעה אחרים, ובמקביל מודל השכירות קיבל תאוצה, הביקוש התרחב והשיח הרבה יותר פתוח לזה. שוק השכירות כאן עדיין לא קרוב למה שקורה בשאר מדינות העולם, אבל אנחנו בדרך".
על המודל העסקי של החברה אומרת קינד: "אנחנו מקפידים שהתשואה עבור המשקיעים ומבחינת התזרים שלנו תהיה מספיק גבוהה, באזור ה-5%, בטח בימים שבהם הריבית עדיין גבוהה. כשמדברים על מגורים בתל-אביב התשואה בדרך כלל פחותה כי העלות למ"ר מאוד גבוהה, לא משנה מה יהיה גובה השכירות. אבל במכרז של רמ"י לרכישת 40 הדירות בפרויקט לאונרדו דה וינצ'י ראינו הזדמנות אחת לדור כי בגלל הפגיעה היינו יכולים להרשות לעצמנו לרכוש את הדירות במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק".







