למרות מגיפת הקורונה, פסטיבל דוקאביב יתקיים השנה בין ה-3 ל-12 בספטמבר במתכונת מקוונת ובדרייב-אין, זאת בהתאם להגבלות משרד הבריאות ואחרי דחייה מחודש מאי. התוכנית הישראלית של הפסטיבל נחשפה כבר לפני חודש, והיום (ב') נחשפה גם התוכנית הבינלאומית והאתר החדש שבו אפשר יהיה להזמין כרטיסים ולצפות בסרטים. כרטיס לצפייה בסרט אחד יעלה 22 ש"ח, מנוי ארבעה כרטיסים יעלה 80 ש"ח, ומנוי שישה כרטיסים - 96 ש"ח.
בפסטיבל יוקרנו השנה כ-115 סרטים תיעודיים מהארץ ומהעולם, וחלק מהיוצרים יתארחו בשיחות זום מקוונות אחרי ההקרנות. מבין האורחים שייקחו חלק אפשר למנות את לין סאקס, ששני סרטיה יוקרנו במהלך הפסטיבל, אחד מהם על אביה - יזם הנדל"ן המהולל וההולל איירה סאקס סניור. אליה יצטרפו סרגיי לוזניצה עם סרטו "הלוויה ממלכתית" על ההכנות להלוויה של סטאלין; הבמאית הצ'יליאנית מייטה אלברדי עם מותחן הריגול "החפרפרת" שמתרחש בבית אבות; אלכסנדר ננאו עם סרטו "קולקטיב", על שערוריית השריפה במועדון הקולקטיב ברומניה והתחקיר העיתונאי שהוביל לחשיפת שחיתויות והתפטרות הממשלה; והיוצרים קורטני סטיבנס ופאצ'ו ולז עם סרטם "אמריקן סקטור" המתעד את שאריותיה של חומת ברלין המוצבות ברחבי ארצות הברית.
מבין הסרטים הבינלאומיים שיוקרנו בפסטיבל שווה לשים לב ל"להיות מים", פורטרט שחושף צדדים של ברוס לי; "הלמוט ניוטון: היפה והרע" על צלם האופנה מעורר המחלוקת; "קנינגהאם", על הכוריאוגרף פורץ הדרך; "ימי הקניבליזם", מערבון מודרני מאיר עיניים על ההשפעה ההדדית בין סין ולסוטו; "ביתה של משפחת אנצ'ה", על משפחה שחיה בשמורת טבע פסטורלית ומנותקת מהציוויליזציה ברומניה, עד שהיא מפונה לשיכון בבוקרשט; "היו זמנים בוונצואלה", על מאבק ההישרדות של כפר דייגים כנגד שחיתות פוליטית והמשבר האקולוגי שפוקד אותם; ו"חייו של אוליבר סאקס", סיפורו של הסופר והנוירולוג המפורסם שנלחם בממסד הרפואי, בהתמכרות ובהומופוביה, ומחבר רב המכר "האיש שחשב שאשתו היא כובע".
2 צפייה בגלריה
מתוך "להיות מים"
מתוך "להיות מים"
מתוך "להיות מים", על ברוס לי
(צילום: Bruce Lee Family Archive)
עוד מסרטי האמנות וגיבורי התרבות הבולטים יוקרן עותק משוחזר של הסרט מ-1976, A Bigger Splash, הפנינה הקולנועית המסוגננת והאינטימית שדיוויד הוקני ביקש לגנוז בשנות ה-70; "אנדריי טרקובסקי: תפילה קולנועית", פורטרט עדין שביים בנו של המאסטר הרוסי; "מרגרט אטווד: מילים הן כוח", על הסופרת הקנדית הנודעת בת ה-80; "בית האופנה קארדן", על המעצב הרב-תחומי והוורסטילי פייר קארדן; ו"ללכוד את לי מילר", על הצלמת, המוזה והדוגמנית שתיעדה את מלחמת העולם השנייה ולא פחדה להצטלם גם באמבטיה של היטלר.
כמו בכל שנה, גם הפעם תוקדש רצועה שלמה לסרטי הדוקו המוזיקליים הגדולים של השנה. מלבד הסרט הישראלי "רוקפור: מכונת הזמן" של גדי אייזן, שיפתח את הפסטיבל, ו"אמא מלכה" של יעל אבקסיס על אימה ריימונד, יוקרנו גם "בילי", על הזמרת בילי הולידיי; "פעם היו אחים: רובי רוברטסון והבנד", בו חוזר רוברטסון הגיטריסט אל כמה מרגעיה הגדולים של להקת The Band ושותפיו לדרך; "הגו-גוז", על להקת הנשים המצליחה; "מחאה לבנה", קולאז' ארכיוני על תנועת המחאה "רוק נגד גזענות" שפעלה בשנות ה-70 באנגליה; "אזנבור, המבט של שארל", המספק מבט אישי ומרגש מבעד לעיניו של השאנסונר והשחקן הצרפתי; וסרטו האחרון של קמאל אשקר, "בעינייך, אני רואה את ארצי", אשר מלווה את המוזיקאים נטע אלקיים ועמית חי כהן במסע שורשים במרוקו. המוזיקאים יתארחו להופעה חיה באולפן דוקולייב במהלך הפסטיבל.
2 צפייה בגלריה
מתוך "בילי"
מתוך "בילי"
מתוך "בילי" על חייה של הזמרת בילי הולידיי
(צילום: Tim Cragg)
למרות שהפסטיבל ייערך במתכונת מקוונת, הפרסים והתחרויות לא השתנו השנה וגם הפעם הזוכים יהיו רשאים להגיש מועמדות לטקס האוסקר בקטגוריות התיעודיות. בנוסף תיערך השנה תחרות חדשה - "מעבר למסך", ובה יתחרו יוצרים מקומיים ובינלאומיים שפועלים על מנת להביא לשינוי במציאות החברתית, בין אם בעשייה שלהם או בתיעוד גיבוריהם.