הסערה שפקדה את אילת בחודש מרץ האחרון השאירה נזק רב הנראה לעין בחוף, אך נזק גדול עוד יותר מתחת לפני הים.
עמותת "סיירת החוףֿ" פעלה יחד עם פקחי רשות הטבע והגנים להסרת מפגע ימי, המוערך במשקל כולל של כ-טון, הכולל פסולת ימית ורשתות רפאים שנסחף אל הים מול חוף דקל שבעיר. צפו בתמונות מאיסוף המפגעים הימיים.
רשת רפאים היא מהמפגעים הנוראים והמסוכנים ביותר הנמצאים בעומק המים. מדובר רשת דיג, שהושארה או נשכחה באוקיינוס על ידי דייגים. היא יכולה להיסחף בים הפתוח או להסתבך בשונית. רשתות רפאים לוכדות והורגות דגים, צבי ים, דולפינים, עופות ים ויצורים ימיים נוספים. הרשתות מגבילות תנועה, וגורמות רעב, פצעים, זיהומים, חנק ליצורים שצריכים לעלות על פני המים כדי לנשום - ולבסוף מוות. רשתות פלסטיק יכולות לשרוד מאות שנים לפני שיתפרקו, ובמהלכן יהרגו עוד ועוד בעלי חיים. מעריכים כי 640 אלף טון רשתות פלסטיק מושלכות לאוקיינוסים בכל שנה. על מנת להסיר מפגעים מסוג זה יש צורך בצוותי צוללנים המיומנים בעבודה טכנית קשה מתחת למים ובעומק רב לזמן ממושך.
עמותת סיירת החוף היא ארגון אזרחי ללא מטרות רווח שהוקם בשנת 2019. בין השאר, העמותה מבצעת סיור ופטרול ימי באופן יזום במטרה לשמור, לעזור ולסייע לגופי השימור והאכיפה הימית בים תיכון ובמפרץ אילת. היא הוקמה מהצורך והרצון להגדיל בצורה משמעותית את היקף המערבות האזרחית בישראל ואת כמות האקטיביסטים במדינה בתחום הסיוע ושימור הסביבה הימית.
תכנית הפעולה של סיירת החוף: תיעוד ודיווח על זיהום ים, דיווח וסיוע ליונקים ימיים / צבים פגועים, תיעוד, דיווח והסרת מפגעים ימיים/רשתות רפאים; תיעוד ודיווח על דיג לא חוקי ואיסוף פסולת ימית. העמותה איננה נתמכת ע"י גופים ממשלתיים או ציבוריים ומתקיימת על בסיס תרומות בלבד.