צפו: השף-קונדיטורית סאני דרעי מלמדת איך להכין כנאפה ביתי (צילום: ירון ברנר)
המאפה המתוק מהמטבח הערבי שכבש לאחרונה כמעט את כולנו, עשוי במקור מאטריות קדאיף וגבינת עיזים ונהוג להגיש אותו בתוספת של סירופ סוכר, בדומה לבקלווה. הצבע הכתום של הכנאפה, אם תהיתם, מתקבל על ידי הוספת צבע מאכל. ישנם כמה סוגים של כנאפה; הכנאפה הרגיל, שבו האטריות והגבינה מסודרות בשכבות (שתי שכבות של אטריות וביניהן גבינה); נאפה מברומי (מגולגלת) שנהוג לאכול בעיקר בתקופת הרמדאן, ובה האטריות מלופפות סביב הגבינה וגרסה נוספת, בה הסולת מחליפה את האטריות. את הגרסה הזו אפשר למצוא בעיקר בקונדיטוריות ובתי קפה במזרח ירושלים.
כנאפהכנאפה
מנת הכנאפה של "יאפא כנאפה"
(צילום: אופיר האוזמן)
ומי מכם שעברו במהלך החודשים האחרונים ברחוב עולי ציון ביפו, בטח נתקלו במחזה הסוריאליסטי של עשרות אנשים ממתינים מחוץ לחלל לא גדול (אך מעוצב, עם קשתות אבן יפואיות) ממנו בוקעים צלילי מוזיקה ערבית. המקום שאחראי להיסטריה הזאת הוא "יאפא כנאפה", שם מגישים שתי מנות בלבד - בקלווה וכנאפה. שלושה עובדים ימתינו לכם שם מאחורי הדלפק: אחד אחראי על הכנת הקפה, השני על צלחות המנות ואריזתן והשלישי - על הכנת הכנאפה על גריל עם גחלים בוערות.
צפו: התור המשתרך מחוץ ל"יאפא כנאפה" ביפו
עוד כתבות בערוץ האוכל:

אבל עם כל הכבוד לבקלווה, הסיבה האמיתית לתור הארוך המשתרך מחוץ לבית הקפה טמונה דווקא בכנאפה עם גבינה ג'יבנה ושערות קדאיף, שעוברת צלייה על גריל פחמים, ולבסוף זוכה לתוספת של מי סוכר מבושמים מעל וחיזוק בדמות גלידת שמנת טורקית עם פיסטוק.
אבל שלא תתנו לתור הארוך להטעות אתכם: את הכנאפה המדוברת שמוגשת כאן (כמנה אישית, בתוך צלחת נירוסטה שבה היא גם נאפית), אינה המצאה חדשה. תוכלו למצוא כמותה בלא מעט בתי קפה וקונדיטוריות בכפרים הערביים בצפון, כמו למשל בבית הקפה "כנאפה קפה" שביארכא - ומבלי להמתין בתור הארוך והמעייף שמשתרך בבית הקפה היפואי. ההבדל הכמעט יחיד בין שני המקומות, הוא שביארכא - מתחת לרשת הגריל - יש להבות גז ולא גחלים בוערות.
סיור קולינרי בכפרים ערביים בגלילסיור קולינרי בכפרים ערביים בגליל
"כנאפה קפה" ביארכא
(צילום: לין לוי)
ובכלל, ביארכא מציעים את אותה מנת בקלווה ממולאת בגלידה טורקית ואפילו הפיסטוקים הסוריים המפוזרים מעל - זהים. שם, להבדיל מהתפריט המצומצם שתקבלו ביפו, יש מבחר של קינוחי כנאפה מהסוג המדובר עם שילובים שונים של גלידה ושל תוספות נוספות. אפשר שם להזמין את הכנאפה הזו כמנה אישית שמחירה 35 שקלים או כמנה משפחתית, שעולה 80 שקלים, ואפשר גם בתוספת גלידה.
אז אנחנו שואלים - על מה בעצם כל הרעש, והאם לא עדיף לנסוע לצפון וליהנות מאותן מנות בדיוק ללא התור המשתרך בחוץ? עשינו עבורכם את העבודה, ובדקנו איפה בארץ מציעים את מנות הכנאפה הטובות ביותר.

יאפא כנאפה

במקום החדש והמדובר ביפו, שבכניסה אליו משתרך תור ארוך במיוחד של סקרנים שגם מזג האוויר הלוהט לא ימנע מהם לקבל את מנת הכנאפה שלהם, מתמחים בהכנת כנאפה על גחלים בוערות.
בחלל הקטן והמעוצב, יכינו עבורכם כנאפה במילוי גבינת ג'בנה וכדי להפוך את המנה לחגיגית במיוחד - יוסיפו מעליה מלבן של גלידת קאיימק עם פיסטוקים קצוצים מעל - שמגיעים למקום ישירות מטורקיה.
ללא תוספת הגלידה, המנה תעלה לכם 20 שקלים ועם הגלידה (והמלצה שלנו: אל תוותרו עליה בעד שום מחיר) תשלמו 25 שקלים.
עולי ציון 24 יפו, 054-2984149, לא כשר

יפו תל אביב

השף חיים כהן, מגיש במסעדה שלו קינוח כנאפה מעוטרת בפיסטוקים. המנה היא בעלת מתיקות עדינה, והייתה אחת ממנות הכנאפה הראשונות שהוגשו במסעדות שף בארץ (55 שקלים).
כנאפהכנאפה
(צילום: אסף רזון)
יגאל אלון 96 תל אביב, 03-6249249, לא כשר

ג'אבה

גם בבראסרי השכונתי שפועל על רחוב בן יהודה מגישים כנאפה, אבל להבדיל מיתר מנות הכנאפה שמציעים בארץ - היא אינה מתוקה וממולאת במילוי מלוח מאוד לא שגרתי.
כנאפהכנאפה
(צילום: ספיר קאסו)
בין היתר, תוכלו לזלול שם כנאפה במילוי של תרד, עלי מנגולד, בצל מטוגן, גבינת ג'יבנה ומוצרלה. את המנה תקבלו לצד סלט עלים עם תפוחי עץ בזילוף דבש ורוטב פלפלים (או יוגורט עשבי תיבול). מחיר המנה הוא 45 מנה.
בן יהודה 196 תל אביב, 03-7440466‏, לא כשר

קזינו סן רמו

ב״קזינו סן רמו״ שבמתחם נגה ביפו, השיקו לא מזמן תפריט חדש שבו השפית נועה לוי ("ג'וז ולוז") שילבה גם מנה של כנאפה המוגשת עם אגוזי לוז כתושים, סירופ סוכר ומי זהר (מחיר המנה הוא 44 שקלים).
נחמה 2 כיכר נגה יפו, 051-5531835, לא כשר

משייה

במסעדה של השף יוסי שטרית, מציעים מנות לא שגרתיות המשלבות בין המטבח המסורתי לזה המודרני עם לא מעט אלמנטים יצירתיים ולא שגרתיים. בין היתר, מצאנו שם גם מנה של כנאפה במילוי בשר טלה, קציפת תפוחי אדמה, קדאיף וורדים מבושלים (56 שקלים).
מנדלי מוכר ספרים 5 תל אביב, 03-7500999, לא כשר

Kanafanji

כנאפה בר קטן, שממוקם באזור המפואר (והמחודש) של מגדלי פלורנטין. בין היתר, מצאנו שם מנת כנאפה רגילה ואחת טבעונית, במחיר של 22 שקלים למנה. בדומה ל"יאפא כנאפה" מיפו, גם כאן תוכלו לשדרג אותה בעזרת גלידת מסטיקא תמורת עשרה שקלים נוספים.
מקומות חדשים בארץמקומות חדשים בארץ
(צילום: יח"צ)
עוד בתפריט: קינוח כנאפה הנקרא "בין נארן", ועשוי משכבות קדאיף ממולאות בשכבה של קרם חלב מוקצף.
מעון 3 תל אביב, לא כשר

המשתה

בר כשר הפועל בפתח תקווה ומציע תפריט אוכל משודרג, וכזה שלא אופייני לברים. בין היתר, אפשר למצוא בתפריט גם מנה של כנאפה במילוי של בשר עגל (68 שקלים).
לשם 7 פתח תקווה, 03-9591904‏, כשר

אזור הצפון צפון כותרות כותרת בינייםאזור הצפון צפון כותרות כותרת ביניים
( )

אלטו

במחלבה המשפחתית שביישוב הקהילתי שמרת, פועל גם בית קפה שבו מגישים תפריט חלבי המבוסס על גבינות המחלבה. בין היתר, תוכלו למצוא בו גם מנה של כנאפה במילוי מלוח של תרד, גבינות עיזים תוצרת המחלבה ועגבניות מיובשות.
בתי קפה בצפוןבתי קפה בצפון
(צילום: יח"צ)
את הכנאפה תקבלו שם בתוספת של יוגורט עיזים, נענע ואגוזי מלך מעל ובמחיר של 45 שקלים. חובבי המתוק, יוכלו לזלול שם את המנה בגרסתה המתוקה המוגשת עם רוטב לימוני ואגוזים.
שמרת, 04-9854802, כשר

אלמרסא

במסעדת של השף אלאא מוסא, מגישים תפריט המשלב בין המטבח הערבי המסורתי למטבח הערבי המודרני יותר.
כנאפהכנאפה
(צילום: אפיק גבאי)
אחת המנות היותר מיוחדות שאפשר למצוא שם, היא מנת הכנאפה המתובלת שמוגשת עם סירופ קרמל מתוק במיוחד (44 שקלים).
נמל הדייגים עכו, 04-9019281, לא כשר

ממתקי הידידות (ממתקי אל סדאקה)

המקום הבא נחשב למוסד קולינרי בעל שם דבר בנצרת והסביבה, וגולת הכותרת כאן היא מנת הכנאפה הנחשבת בעיניי רבים, לטובה ביותר בנצרת. ואם חשבתם שמדובר במה בכך, אז תחשבו שוב, שכן מדובר בעיר בה פועלות מעל לעשר חנויות ממתקים ומאפים המציעות כנאפה מעולה, ביניהן "ממתקי אל סדאקה" ו"ממתקי אל מוכתאר" הפופולריות.
אך להבדיל מהמקומות הללו, ב"ממתקי הידידות" מציעים לא מגש אחד אלא מספר מגשים של כנאפה משכבה דקה וקריספית של קדאיף, בתוספת שכבה נדיבה של תערובת גבינת עזים וגבינת בקר שנמתחת בכל ביס וביס. ואם תהיתם מה מחבר בין השכבות, אז מדובר בסמנה ובסירופ מתוק במיוחד.
רחוב 4011, נצרת, 04-6463096, לא כשר

שטרודל

במסעדת שטרודל שבמושבה הגרמנית בחיפה מוגש קינוח כנאפה מעולה, שמכינים האחים עלאא ועיסא עסאד - בעלי המקום - על פי מתכון משפחתי שעבר על ידם שדרוג.
כנאפהכנאפה
(צילום: יפית בשבקין)
המנה מוגשת כאן במילוי של גבינה ערבית מתוקה, סמנה, מי ורדים ושברי פיסטוקים, ומוגשת כשבמרכזה גלידת פיסטוק (מחיר המנה הוא 42 שקלים).
שדרות בן גוריון 39 (המושבה הגרמנית) חיפה, 077-7004312, לא כשר

ביאת

במסעדת ״ביאת״ שבנצרת, מגישים מנת כנאפה מקורית ויוצאת דופן - בתוך צנצנת זכוכית. הכנאפה עצמה מוגשת כשהיא קרה וממולאת בשערות קדאיף אפויות עם סמנה, גבינה וחמוציות.
כנאפהכנאפה
(צילום: יח"צ)
אל בישארה 55 נצרת, 04-6555146, לא כשר

ביסטרו וניה

ב״ביסטרו וניה", אליו הצטרף לאחרונה השף מיכאל גרטופסקי כשף וכאחד nהבעלים, מגישים כנאפה במילוי מלוח של מנגולד וגבינה של מחלבת המאירי לצד קרם פרש. מחיר המנה הוא 42 שקלים.
כנאפהכנאפה
(צילום: לין לוי)
שער פלמר 1 חיפה, 04-6716272‏, לא כשר

כנאפה קפה

בבית הקפה הפועל בכפר יארכא שבצפון, מציעים תפריט הכולל כמה סוגי כנאפה במילויים שונים. בין היתר, מגישים שם כנאפה במילוי של גלידה טורקית, כנאפה ממולאת בגלידה תאילנדית ומנה של כנאפה נאבלסיה, גם היא במילוי גלידה.
סיור קולינרי בכפרים ערביים בגלילסיור קולינרי בכפרים ערביים בגליל
(צילום: לין לוי)
לצד מנות הכנאפה הממולאות, יש בתפריט גם קינוחים מוגזמים שמבוססים על כנאפה. מנות אישיות יעלו לכן כאן בין 40-35 שקלים, ועל מנות משפחתיות תשלמו 80 שקלים.
סיור קולינרי בכפרים ערביים בגלילסיור קולינרי בכפרים ערביים בגליל
(צילום: לין לוי)
יארכא (בוויז: כנאפה קפה), 04-8282350‏

ממתקי קשאש

הכנאפה של "ממתקי קשאש", היא המפורסמת והטובה ביותר שאפשר למצוא בעכו העתיקה. במקום, ישנם מגשים עצומים ועמוסים במנות כנאפה חמות, מתוקות וספוגות בסירופ מתוק במילוי של גבינה נימוחה. עבור כל אחת מהמנות המושלמות הללו, תשלמו שם 15 שקלים.
שוק העיר העתיקה עכו 04-9914983, לא כשר

כנאפה ובס

יש הטוענים כי ב״כנאפה ובס״ - הנמצא בכפר הדרוזי עוספייה, שלמרגלות הכרמל - מגישים את מנת הכנאפה הטובה ביותר בארץ, המורכבת מכמות עצומה של גבינה ורוטב מתוק בתוספת של גלידת קאימק מלמעלה וזילוף של דבש, מה שהופך אותה לעשירה ומפנקת במיוחד.
כנאפהכנאפה
(צילום: יח"צ)
המלצה שלנו: אל תפספסו כאן את השלב המהפנט בהכנת המנה בו הופכים את מגשי הכנאפה העצומים, חותכים אותן לפרוסות ומעבירים לצלחות ההגשה. אגב, יש שם גם אופציה להזמין מנת כנאפה משפחתית. והשוס: השירות במקום לבבי ומזמין במיוחד.
עוספיה, 04-8391213, לא כשר

הכנופיה חיפה

המיזם החיפאי הבא, הוא ההוכחה לכך שהכנאפה אכן הפכה לתופעה ארצית: לאחרונה, החלו להציע לתושבי העיר הצפונית משלוחי כנאפה במילוי של גבינת מוצרלה מחלב בקר. את המנה עצמה, מקבלים הלקוחות עד הבית בתוך קופסת קרטון אטומה (המנה מספיקה לשלושה סועדים, ומחירה 100 שקלים).
להזמנות: 054-4657280‏, לא כשר

כותרות כותרת ירושלים והסביבהכותרות כותרת ירושלים והסביבה
( )


המטבח של רמה

במסעדה של רמה בן צבי, שנפתחה מחדש לפני כשנה, לאחר ששריפה גדולה שפרצה בהרי ירושלים כילתה את המקום, מציעים כנאפה חציל עם גבינה צפתית וקדאיף, אותה אפשר לקבל שם במסגרת ארוחות ה"פיקס מניו" שמוגשות במקום - במחיר של 128 שקלים או ב-176 שקלים.
נטף הרי יהודה, 02-5700954, לא כשר

קונדיטורית ג'עפר

הכנאפה של ג'עפר בעיר העתיקה, נחשבת לאחת מהטובות והמפורסמות בירושלים. הקונדיטוריה עצמה אמנם נראית כמו חדר אוכל קיבוצי, אבל אל תתנו למראה הלא מאוד אטרקטיבי הזה להפריע לכם: על כל אחד מהשולחנות הרחבים שבמקום ישנם קנקני מים (חשוב במיוחד אחרי זלילה של הכנאפה המתוקה), ומלבד מנת הכנאפה הסטנדרטית עם שערות הקדאיף, מציעים כאן גם כנאפה מסולת שממש לא כדאי לפספס. צלחת אחת תעלה לכם שם 14 שקלים.
רחוב בית הבד 40 העיר העתיקה ירושלים, 02-5836146, לא כשר

מדיטה

כנאפה מסוג מעט אחר: במסעדת ״מדיטה״ של השף מוטי אוחנה, תוכלו לטעום כנאפה דניס בקראסט טחינה גולמית עם שערות קדאיף. המנה, מוגשת על כרם כרובית ולצד טאבולה שקדים ומחירה 120 שקלים.
כנאפהכנאפה
(צילום: אסף קרלה)
דרך חברון 101 ירושלים, 02-5664466, כשר

קנאף

בדוכן הכנאפה שנפתח לא מזמן בשוק מחנה יהודה, מתמחים בהכנת כנאפה במילויי בשר. בין היתר, תוכלו לטעום שם כנאפה במילוי של אסאדו בקר עם טחינה צבעונית וריבת חצילים וגם כנאפה במילוי צמחוני. המנות עצמן גדולות למדי ומקוריות במיוחד, ומחירן 38 שקלים.
שוק מחנה יהודה, 052-4462446‏, כשר

כותרות כותרת ביניים דרוםכותרות כותרת ביניים דרום
( )

פיצה גלעד

גלעד רוזנבלט מכין במקום שלו שבמושב שקף, פיצות נהדרות - מהטובות באזור הדרום כולו. לקינוח, הוא מגיש מנת כנאפה זוגית במילוי גבינה בעלת מליחות עדינה עם רוטב מתקתק מעל ופיסטוקים. התוצאה היא מנה מעולה המשלבת בין מתוק למלוח (40 שקלים).
(צילום: לין לוי)
מושב שקף, 054-2207753, כשר ללא תעודה

קורנמל

בחוות הבודדים שנמצאת בין באר שבע למצפה רמון, פועלת מסעדה עם תפריט חלבי לא שגרתי, שכל המנות בו מבוססות על הגבינות המיוצרות בחווה עצמה מהחלב של העיזים אותן מגדלים במקום.
(צילום: נורית שרת )
לצד קישים, פיצה ומנת נוספות - מציעים שם גם קינוח כנאפה מעולה (39 שקלים).
2 קילומטרים אחרי צומת טללים, 08-6555140, לא כשר

כותרת בינייםכותרת ביניים
( )

קפה גן סיפור

בסניפי רשת בתי הקפה הידידותית לילדים (בראשון לציון, בחולון, בקרית אונו, בהרצליה, בשני הסניפים הכשרים באשדוד ובירושלים), מגישים כנאפה במילוי של גבינת ריקוטה מחלב עיזים בתוספת של יוגורט, דבש תמרים, ביצים עלומות ובוטנים קלויים (מחיר המנה הוא 49 שקלים).
כנאפהכנאפה
(צילום: מור פדידה)

אנגוס

ברשת מסעדות הבשר מהצפון, מגישים בכל סניפי הרשת קינוח כנאפה מסורתי, אותו מכינים על פי מתכון של אמו של הבעלים - פאדי דבאח. הכנאפה עצמה ממולאת בגבינה שמכינות נשות משפחת דבאח בעצמן.
כנאפהכנאפה
(צילום: אנטולי מיכאלו)
את הקינוח מעטרים שם בשבבי פיסטוק ובשפע של סירופ קרמל מתוק במיוחד. מחיר המנה הוא 36 שקלים.

ג'ט לק

ברשת הגלידריות וקינוחי האקסטרים "ג'ט לק", לקחו את הכנאפה למקום מושחת במיוחד ושידכו אותו לפנקייק עבה ואוורירי. התוצאה היא מנה בשם ״כנאפקייק״ – מנת כנאפה חמה ופריכה המוגשת מעל פנקייק עם רוטב פיסטוק ושוקולד לבן, שברי פיסטוק, כדור גלידה וקצפת (65 שקלים).
כנאפהכנאפה
(צילום: אדי ישראל)

פרסום ראשוני: 12:01 , 08.08.19