מקלובה עוף

המצרכים:
1 עוף שלם, מפורק ל-4 חלקים או יותר (במידה והסיר מספיק גדול, אפשר להשתמש גם בעוף שלם)
5 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
למקלובה -
½ ק"ג אורז עגול, מושרה במים שעה לפחות ומסונן מנוזלים
1 כפית בהרט או כורוכום
מלח, פלפל - לפי הטעם
200 גר' כרובית
200 גר' עגבניות, פרוסות לפרוסות עבות
200 ג' חציל פרוס
200 גר' בצל, פרוס לסלייסים עבים
2 שיני שום
מעט שמן זית, לטיגון

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
מתכוני אורזמתכוני אורז
(צילום: אפיק גבאי)

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את העוף במשך חצי שעה בסיר עם מים, פלפל ועלי דפנה (שומרים את הנוזלים).
  2. מתבלים את האורז המסונן מנוזלים במלח, פלפל ובבהרט או כורכום.
  3. בסיר עם מעט שמן זית מטגנים כל ירק בנפרד, ומוציאים מהסיר בסיום הטיגון.
  4. מרכיבים את המנה - בסיר נפרד, מסדרים את המרכיבים לפי הסדר הבא: העגבניות (הן ישמרו ששאר המרכיבים לא יידבקו לתחתית),ואחריהן מניחים את שאר הירקות שכבה אחר שכבה.
  5. מעל הירקות מניחים את העוף המבושל, עליו שמים את האורז ויוצקים מעל את הציר עד לכיסוי של ס"מ אחד מעל גובה האורז (בערך 750 מ"ל).
  6. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, ולאחר שרותח ממשיכים לבשל במשך 3-2 דקות על אש גבוהה. אוטמים את הסיר עם מכסה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות.
  7. הגשה - אחרי 25 דקות מורידים את הסיר מהאש, והופכים לצלחת הגשה. מגישים חם.

ביריאני - אורז הודי עם תבלינים

המצרכים:
2 כוסות אורז, לא מבושל
1 בצל, קצוץ דק
2 כפות שמן, לטיגון
½ כפית זרעי כמון
1 מקל קינמון
1 כפית פלפל שחור שלם
1 כפית גראם מסאלה
1/2 שן שום מגוררת
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
½ גזר, חתוך לקוביות
½ כוס מים
½ כוס אפונה
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות של 1 ס"מ*1 ס"מ
¼ כפית כורכום
1 כפית מלח
4 כוסות מים
מתכוני אורזמתכוני אורז
(צילום: אפיק גבאי)

אופן ההכנה:
  1. בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים בצל עד לריכוך. מוסיפים כמון, פלפל שחור וקינמון ומטגנים במשך 3 דקות או עד שזרעי הכמון מתחילים להיפתח.
  2. מוסיפים לתערובת ג'ינג'ר, שום, עגבניות וחצי כוס מים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשרותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהמים מצטמצמים לגמרי.
  3. מוסיפים לסיר את הגזר, את תפוחי האדמה והאפונה ומתבלים בפלפל שחור, כורכום, צ'ילי וגראם מסאלה ומערבבים היטב. מכסים את הסיר במכסה, מבשלים במשך 4 דקות על אש בינונית
  4. יוצקים פנימה 4 כוסות מים, ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים פנימה את האורז, מערבבים היטב ומנמיכים לאש בינונית. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מנמיכים לאש נמוכה, ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.

אורז בחלב

המצרכים:
1 כוס אורז (עדיף עגול או אורז ריזוטו), לא מבושל
3 כוסות חלב
1 כוס מים
120 גר' סוכר
להגשה -
מעט קינמון
חופן פירות שאתם אוהבים
חופן אגוזים
מתכוני אורזמתכוני אורז
(צילום: אפיק גבאי)

אופן ההכנה:
  1. בסיר על אש בינונית מחממים את החלב, המים והסוכר תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים לסיר את האורז, וממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד להסמכה ועד שהאורז מוכן לאכילה.
  3. הגשה - מעבירים את התערובת לקערות הגשה, ומפזרים מעל קינמון, אגוזים ופירות (אם רוצים). מגישים חם או קר.
המתכונים באדיבות לירז שדה, השפית של מסעדת "בראסרי עין כרם" בירושלים
פרסום ראשוני: 09:40 , 17.07.19