בדרך כלל לא פשוט לשכנע ילדים לאכול ירקות. בדיוק בגלל זה חשוב להנגיש להם אותם במתכונים מעניינים, אסתטיים וכמובן גם טעימים.במתכון הנהדר שלפניכם, יחד עם הירקות משולבים גם פתיתים בשביל הטעם והמרקם וגם טחינה גולמית - בשביל שהכל יתחבר כמו שצריך.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מאפינס טבעוני - אורי שביטמאפינס טבעוני - אורי שביט
אפשר גם לארוז לבית ספר
(צילום: חגי לפלר)
המתכון שלפניכם קל ומהיר להכנה, והמאפינס כל כך יפים, שכל מי שבסביבה יצטרף לחגיגה: הילדים יוכלו לקחת אותם לבית הספר, האורחים ישתגעו מהם והבשלן התורן יזלול אותם עוד בעמידה במטבח, ברגע שהם יחלצו החוצה מהתנור.
מאפינס טבעוני - ביניים
המצרכים (ל-15 יחידות):
250 גר' פתיתים
2 כוסות אפונה וגזר (ממדף הקפואים בסופר או מקופסה)
1 כוס גרגירי תירס (טריים, ממדף הקפואים או מקופסה)
1 שן שום, כתושה
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות קמח רב תכליתי
מלח לפי הטעם
להברשה -
מעט שמן זית
מאפינס טבעוני - אורי שביטמאפינס טבעוני - אורי שביט
מאפינס ירקות טבעוני
(צילום: חגי לפלר)
אופן הכנה:
  1. מבשלים את הפתיתים במים רותחים ומומלחים (כמו פסטה) במשך 5 דקות. מסננים, שוטפים במי ברז ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. ממלאים תבנית שקעים מסיליקון בתערובת (או מרפדים במנג'טים), מהדקים היטב ומשמנים במעט שמן זית.
  5. אופים כחצי שעה בתנור החם להתייצבות והזהבה. מניחים להתקרר לפחות 15 דקות לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים.
המתכון באדיבות "סוגת"