בימי חמישי אני נוהגת להכין חלות כי זה מסמן עבורי את הגעתה של שבת המלכה, וכיאה למלכה - יש לטרוח ולהכין עבורה אוכל שונה משאר ימי החול. חלה, היא כמובן חובה, בשביל שיהיה עם מה לנגב את כל התבשילים של שבת.
אבל לא רק בשביל זה אני מכינה חלה, אלא גם בשביל מנהג "הפרשת חלה". אני מאמינה שלמנהג הזה יש סגולות לחולל ניסים ולהכניס לבית אור ואהבה. הפרשת חלה היא ההתחלה, ולכן לפני שאני מתחילה להכין אותה אני אוספת את כל האמונה שבי, מתכננת את כל הרצונות שלי ומתרכזת בצד החיובי ובהודיה לאלוקים על כל מה שיש לי.
לטורים קודמים של השפית נופר זוהר:
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים באוכל - הצטרפו לעמוד האינסטגרם שלנו
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: יובל חן)
לפניכם שני מתכונים לחלות קצת אחרות: אחת צבעונית ומשמחת והשנייה תגרום לאורחים שלכם לצעוק "ואוו", כי היא ממולאת בבשר מפורק. אפשר פשוט להתעלף רק מהריח שהחלה הזו מפיצה בבית, והמרקם שלה הוא כמו של ענן שעוטף בשר. שתי החלות הללו דורשות דיוק - אבל המחמאות יהיו שוות את הכול.
בברכת שבת שלום ובהצלחה באפייה.
ביניים
מכינים שלוש פעמים בצק לפי המתכון הבא. לכל בצק מכינים מים צבועים, כך שיוצא שכל אחד משלושת הבצקים בצבע אחר.
המצרכים:
333 גר׳ קמח 6 גר׳ שמרים 33 גר׳ סוכר 1 כף שמן 5 גרם מלח 195 גר׳ מים צבועים
למים צבועים באדום - 2 סלקים בינוניים טחונים במעבד מזון עם 2 כוסות מים - ולסנן
למים צבועים בירוק - 1/2 צרור פטרוזיליה ו-3 עלי מנגולד טחונים עם 2 כוסות מים - ולסנן
למים צבועים בצהוב - 2 כפות כורכום יבש או טרי אם יש ו-2 כוסות מים - ולסנן
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: יובל חן)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח.
  2. בקערה קטנה שמים את השמרים ואת הסוכר עם מעט מהנוזל וממיסים את השמרים עד קבלת משחה דלילה.
  3. מוסיפים את המשחה לקערת המיקסר עם הקמח.
  4. מוסיפים את יתר הנוזלים, ואז מוסיפים את המלח והשמן ולשים על מהירות בינונית במשך 5 דקות עד לקבלת בצק במרקם חלק ואחיד. במקרה שיוצא בצק מעט דביק, מוסיפים עוד כף קמח.
  5. מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח מחוץ למקרר למשך שעה וחצי (או עד להכפלת הנפח).
  6. אחרי ההתפחה הראשונה מחלקים כל כדור בצק ל-2 כדורים שווים, מעצבים לכדורים מתוחים.
  7. מפזרים מעט קמח על נייר אפייה, מניחים עליו את הכדורים ומשאירים למנוחה של רבע שעה כשהם מכוסים במגבת.
  8. אמור לצאת לכם 2 כדורים בכל צבע, סך הכל 6 כדורי בצק.
  9. אחרי המנוחה השנייה מגלגלים לרצועות בעובי בינוני, מכסים ומשאירים למנוחה של 10 דקות נוספות.
  10. אחרי המנוחה השלישית יוצרים את החלה מ-3 רצועות בצק ומכסים שוב להתפחה אחרונה של 35-25 דקות כשהחלה מכוסה עם מגבת. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות על מצב טורבו.
  11. אחרי סיום ההתפחה מברישים את החלות בביצה ומכניסים לאפייה של 35-25 דקות.
  12. אם רוצים אפשר לקשט (אחרי שמורחים ביצה) עם גרעינים, שומשום, פרג, זעתר - או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
ביניים
את הבשר כדאי להכין יום קודם או לפחות 4 שעות לפני שמתחילים להתעסק עם הבצק.
המצרכים:
500 גר׳ קמח לבן 1 כף שמרים יבשים 60 גר׳ סוכר 1 כף שמן זית 1 כפית מלח דק 250-300 מ"ל מים פושרים
למלית הבשר - 500 גר׳ בשר צלעות ללא עצם 2 בצלים לבנים בינוניים, פרוסים לשערות דקות מלח ופלפל 2 כפות שמן קנולה 4 גבעולי טימין, מופרדים לעלים 1 כף סילאן
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: נופר זוהר)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: יובל חן)
חלות - חלה - נופר זוהרחלות - חלה - נופר זוהר
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את מלית הבשר - שמים בסיר לחץ את הבשר חתוך לקוביות דקות ומבשלים במשך 50 דקות עם 2 כוסות מים על להבה נמוכה עם לחץ.
  2. אחרי 50 דקות משחררים את האדים ובודקים - אם הבשר לא רך ומתפרק מבשלים עוד 20 דקות עד לריכוך מלא.
  3. מסננים את הנוזלים (ושומרים למרק).
  4. שמים במחבת פרוסות דקיקות של בצל לבן עם 2 כפות שמן קנולה ומטגנים עד להזהבה.
  5. מוסיפים לתוך המחבת עם הבצל את הבשר, ומפרקים בידיים.
  6. מוסיפים לפי טעם מלח, פלפל וטימין, ומניחים על מסננת להצטנן.
  7. אחרי שמתקרר ומסונן היטב מנוזלים מחלקים ל-3 כדורים את מלית הבשר וממלאים.
  8. מכינים את בצק החלה: מנפים קמח למיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח.
  9. מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים שמן זית ואת המים באיטיות, עד שהבצק מתגבש לכדור.
  10. לשים כ-6-8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או מגבת. משאירים למנוחה של כשעה וחצי עד הכפלת נפח הבצק.
  11. מוציאים את הבצק על משטח נקי, שוקלים אותו ומחלקים ל-3 עיגולים שווים במשקל.
  12. מניחים את כדורי הבצק על מגש עם נייר אפיה מקומח ומכסים במגבת להתפחה נוספת של כרבע שעה.
  13. לוקחים כדור ומרדדים בעזרת מערוך לצורה מאורכת אובלית.
  14. לוקחים כדור בשר ומפזרים אותו לכל אורך הבצק ומגלגלים חזרה לצורת רצועת חלה. חשוב לסגור היטב את הפינות ולהדק שהמלית לא תברח.
  15. כך עושים בשלושת הכדורים ואז מקמחים את כל הרצועות הממולאות ומתפיחים פעם נוספת כשהרצועות מכוסות, במשך 10 דקות.
  16. יוצרים צורת צמה פשוטה או כל צורה שאתם אוהבים, ומשאירים להתפחה נוספת (עם כיסוי מגבת על הכלי) עד להכפלת נפח החלה.
  17. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו.
  18. כשהחלה סיימה את ההתפחה "מאבקים" אותה במעט קמח, ואופים בין 30-25 דקות.
כשאתם מכינים את זה בבית, תייגו @ynet_food בתמונה שלכם כדי שנוכל לראות