המצרכים (ל- 4 מנות):
800-1000 גר' פילה דג ים לבחירתכם (פלמידה לבנה, מוסר ים, לוקוס) 2 שיני שום, חתוכות 1 בצל, קצוץ 5 עגבניות, חתוכות 1 פלפל אדום 1 פלפל צ'ילי 1 לימון, סחוט חופן כוסברה, קצוצה 1/2 כוס יין אדום 1 כוס רסק עגבניות מלח פלפל שחור ומעט סוכר מעט רכז רימונים
2 צפייה בגלריה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. שמים במחבת גדולה מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל וכעבור שלוש דקות את השום ופלפל צ'ילי, כעבור שתי דקות מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים במשך שלוש דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל שחור וכפית סוכר.
  3. מבשלים כחמש דקות ומוסיפים את רסק העגבניות, כף רכז רימונים ואת היין האדום.
  4. ממשיכם לבשל עד שמתקבל רוטב מעט סמיך אז מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה.
  5. מניחים את נתחי הדג בתוך הרוטב עד לרבע שעה ובתאבון.
*מומלץ להגיש במחבת עם פרוסת לחם עבה

המצרכים (ל-4 מנות):

1 ק"ג מולים טריים 100 גר' חמאה 3 שיני שום, חתוכות דק 1 בצל קטן, קצוץ 1 צ'ילי חריף, קצוץ 1 פלפל אדום, קצוץ 1 כוס יין לבן 1 עגבנייה, קצוצה חופן פטרוזיליה, קצוצה מלח, פלפל שחור 1/2 לימון סחוט
2 צפייה בגלריה
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את המולים למים רותחים ל-3 דקות, מסננים ושמים בצד.
  2. מכינים את הרוטב - במחבת גדולה שמים 50 גר' חמאה עם מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל, מטגנים מעט וכעבור כ-2 דקות מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי.
  3. לאחר כ-2 דקות מוסיפים את הפלפל האדום, מטגנים עוד כ-3-4 דקות ואז מוסיפים את העגבנייה, מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת כוס היין הלבן.
  4. ממשיכים את הבישול עוד כ-5 דקות מוסיפים עוד כ-50 גר' חמאה ואת הלימון והפטרוזליה.
  5. מכניסים את המולים ומערבבים היטב.
דודי כבודי הוא הבעלים של חנות מאריס דגים והדוכן מאריס סביצ'ה בר