
פרגיות מחבת
(צילום: אפרת מוסקוביץ)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
פרגיות
1
יח'
תפוז
שמן
1/2
כוס
מיץ תפוזים סחוט
1/2
כוס
סילאן טהור ללא תוספת סוכר
3
כפות
רוטב סויה
1/2
כפית
שבבי צ'ילי חריף
2
כפות
קורנפלור
:רשימת קניות עבור המתכון
ללקק את האצבעות: מתכון לפרגיות במחבת ברוטב תפוזים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b100vjtge3אופן ההכנה:
- מנקים את הפרגיות משומן וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע. שוטפים את התפוז וחוצים אותו. חותכים כל מחצית לפרוסות, יחד עם הקליפה.
- מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות, תוך ערבוב, עד שהם מלבינים מכל הצדדים.
- מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
- מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
- יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.





