אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
5
אוכל
(צילום: שרון צרפתי)
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
100
גרם (1 כוס + 2 כפות מחוקות)
קוקוס טחון
2/3
כוס דחוסה (70 גרם)
אבקת קקאו הולנדי כהה משובח, מנופה
14
יחידות (260 גרם)
תמרי מג'הול בינוניים, מגולענים וללא העוקץ
אפשר במקום: 1/2 חבילה (250 גרם) מחית תמרים ללא חרצנים דחוסה בוואקום
3
כפות (45 מ"ל)
סילאן ללא תוספת סוכר
מעט
אבקת קקאו / שוקולד מריר מגורר (לקישוט)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה (כ-30 יחידות):
  1. שמים את הקוקוס הטחון בקערת מעבד מזון עם סכין הפלדה. מפזרים מעל אבקת קקאו מנופה.
  2. חותכים כל תמר לשלוש, לרוחב (השלב הזה לא רלוונטי אם משתמשים במחית). מוסיפים את התמרים החתוכים לקערת המעבד. טוחנים במספר פולסים, עד לקבלת תערובת פירורים יבשים ואחידים בגודל גרגרי אפונה.
  3. מוסיפים את הסילאן וטוחנים בשלושה פולסים נוספים, עד שהתערובת הופכת לגושים גדולים, לחים ודביקים (לא טוחנים יותר מדי כדי לא ליצור כדור מתגלגל סביב הלהב).
  4. מניחים נייר אפייה בבסיס קופסה מלבנית (בגודל של כ-12X20 ס"מ), ומכינים יריעת נייר נוספת לכיסוי.
  5. מניחים את עיסת התמרים מעל נייר האפייה, מכסים ביריעת הנייר השנייה, ומשטחים תוך לחיצה לצורת מלבן בגובה 2 ס"מ. הופכים את המלבן לצידו השני כשהנייר התחתון מעל ומחליקים בעזרת האצבעות לשכבה ישרה ואחידה. סוגרים את הקופסה במכסה אטום ומכניסים למקרר להתייצבות, למשך שעה.
  6. מוציאים, מסירים את ניירות האפייה וחותכים לאצבעות ברוחב של 2 ס"מ על 6 ס"מ אורך.
  7. לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת קקאו. שומרים בקופסא אטומה היטב במקרר שבוע ימים. יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
פורסם לראשונה: 17:14, 02.01.24