
אוכל
(צילום: שרון צרפתי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
100
גרם (1 כוס + 2 כפות מחוקות)
קוקוס טחון
2/3
כוס דחוסה (70 גרם)
אבקת קקאו הולנדי כהה משובח, מנופה
14
יחידות (260 גרם)
תמרי מג'הול בינוניים, מגולענים וללא העוקץ
אפשר במקום: 1/2 חבילה (250 גרם) מחית תמרים ללא חרצנים דחוסה בוואקום
3
כפות (45 מ"ל)
סילאן ללא תוספת סוכר
מעט
אבקת קקאו / שוקולד מריר מגורר (לקישוט)
:רשימת קניות עבור המתכון
שילוב בריא: מתכון לאצבעות תמרים וקקאו
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b10jnh5enאופן ההכנה (כ-30 יחידות):
- שמים את הקוקוס הטחון בקערת מעבד מזון עם סכין הפלדה. מפזרים מעל אבקת קקאו מנופה.
- חותכים כל תמר לשלוש, לרוחב (השלב הזה לא רלוונטי אם משתמשים במחית). מוסיפים את התמרים החתוכים לקערת המעבד. טוחנים במספר פולסים, עד לקבלת תערובת פירורים יבשים ואחידים בגודל גרגרי אפונה.
- מוסיפים את הסילאן וטוחנים בשלושה פולסים נוספים, עד שהתערובת הופכת לגושים גדולים, לחים ודביקים (לא טוחנים יותר מדי כדי לא ליצור כדור מתגלגל סביב הלהב).
- מניחים נייר אפייה בבסיס קופסה מלבנית (בגודל של כ-12X20 ס"מ), ומכינים יריעת נייר נוספת לכיסוי.
- מניחים את עיסת התמרים מעל נייר האפייה, מכסים ביריעת הנייר השנייה, ומשטחים תוך לחיצה לצורת מלבן בגובה 2 ס"מ. הופכים את המלבן לצידו השני כשהנייר התחתון מעל ומחליקים בעזרת האצבעות לשכבה ישרה ואחידה. סוגרים את הקופסה במכסה אטום ומכניסים למקרר להתייצבות, למשך שעה.
- מוציאים, מסירים את ניירות האפייה וחותכים לאצבעות ברוחב של 2 ס"מ על 6 ס"מ אורך.
- לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת קקאו. שומרים בקופסא אטומה היטב במקרר שבוע ימים. יש להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
פורסם לראשונה: 17:14, 02.01.24





