
תפוחי אדמה מעוכים של איילת הירשמן
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
10
יח'
תפוחי אדמה בינוניים, בקליפתם
מלח
1/2
כוס
שמן זית
פלפל שחור
להגשה: 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
:רשימת קניות עבור המתכון
הכי טעים שיש: תפוחי אדמה מעוכים ופריכים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1110dhuzpאופן ההכנה:
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים. מעבירים לסיר, מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לנעיצת מזלג, אבל עדיין לא מתפוררים. מעבירים למסננת.
- מחממים את התנור ל־200 מעלות. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה במעט בשמן זית.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחידה ומועכים אותם בזהירות בידיים, או בעזרת מועך תפוחי אדמה, כך שישתטחו קצת אבל לא יימעכו לגמרי. יוצקים עליהם את יתרת שמן הזית, זורים מלח ופלפל שחור.
- צולים 20-15 דקות, עד שנוצר מעטה זהוב־שחום על תפוחי האדמה. מוציאים, מפזרים פטרוזיליה ומגישים (המנה במיטבה כשהיא יוצאת מהתנור, אבל אפשר לשמור עד יום במקרר ולחמם לפני ההגשה).