
yk13866013
(צילום: עידית נרקיס כ"ץ)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כפית
קינמון טחון
לעוגה:
200
גרם (1 כוס)
סוכר
125
מ"ל (1/2 כוס)
שמן
2
ביצים L
1
כפית
תמצית וניל
קורט
מלח
4
בננות גדולות
מרוסקות
210
גרם (כוס וחצי)
קמח
10
גרם (2 כפיות)
אבקת אפייה
200
גרם
שוקולד מריר
קצוץ
150
גרם
אגוזי פקאן קלויים
קצוצים גס
מעט מלח מאלדון מעושן
או רגיל
להגשה:
אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת בננות עם פקאן ושוקולד צ'יפס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b13waynscאופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.
2. בקערה טורפים סוכר, שמן, ביצים, קינמון, וניל, מלח ובננות מרוסקות לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד.
3. קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם פקאנים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד. יוצקים את התערובת לתבניות ומיישרים את החלק העליון. מפזרים מעט מלח בחלק העליון של העוגות.
4. אופים במשך 40-30 דקות או עד שהעוגות מזהיבות, מתייצבות וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
5. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
• טיפים והערות: העוגות נשמרות בכלי סגור במקרר עד 5-4 ימים או במקפיא עד חודש. מומלץ מאוד להגיש בטמפרטורת החדר למרקם אידיאלי.
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב, לבן או רובי באותה כמות לגיוון טעמים.