בניגוד לרוב הגרסאות של עוגת גבינה ניו יורקית שפגשנו בארץ - הקלתית של עדי משחזרת את הטעם של ה-Graham crackers, שניתן לומר שהם הפתי בר של האמריקנים. היא מבוססת על קמח מלא עם כמות מתונה של סוכר, תיבול של קינמון וטיפה מלח.

ניו יורק צ'יז קייק
(צילום: רונן מנגן, סטיילינג: דלית רוסו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 24 ס"מ
3
כפות
דבש
1
גרם
מלח ים אטלנטי כתוש במכתש ועלי (או במערוך)
1/2
כפית
קינמון
להגשה:
תותים טריים או פירות יער
לקלתית:
270
גרם
חמאה בטמפ' החדר (אך לא רכה מדי) חתוכה לקוביות ועוד קצת לשימון התבנית
120
גרם
סוכר (ועוד קצת לפיזור)
(1/2 כוס ועוד 2 כפות)
280
גרם
קמח מלא
(2 כוסות)
120
גרם
קמח (ועוד קצת לקימוח)
(1 כוס פחות 2 כפות)
1
שקית אבקת אפייה
(10 גרם)
3
גרם
סודה לשתייה
(1/4 כפית)
למלית:
6
ביצים בינוניות
240
גרם
סוכר
1 ורבע כוסות פחות כף)
40
גרם
קמח
(4 וחצי כפות)
1
ק"ג
גבינת שמנת 30%
(4 וחצי מיכלים)
120
מ"ל
שמנת מתוקה
(1/2 כוס)
קליפה מגוררת מחצי לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
ניו יורק צ'יז קייק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b16p75lzgxאופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות
מכינים את הקלתית:
2. מערבלים חמאה, דבש וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שהמסה הופכת בהירה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעיגול בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגול בקוטר התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית (אין צורך לשמן את התבנית).
4. אופים 15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומצננים. מעלים את טמפ' התנור ל-210 מעלות.
5. מורחים את דפנות התבנית בחמאה ומפזרים עליה סוכר בכדי לאפשר למלית לעלות בקלות.
מכינים את המלית ואופים:
6. מקציפים ביצים וסוכר כ-10 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נטמע. מעבירים לקערה נקייה.
7. שמים גבינת שמנת, שמנת מתוקה וקליפת לימון בקערת מיקסר נקייה ומערבלים לתערובת אחידה. מקפלים אליה את תערובת הביצים ויוצקים על הקלתית האפויה.
8. אופים 10 דקות, מנמיכים את טמפ' התנור ל-120 מעלות ואופים עוד 45 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים אך רוטטת מעט במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתנור כבוי עם דלת פתוחה.
9. מעבירים למקרר למשך הלילה לפני ההגשה. שומרים 5 ימים במקרר.
10. לפני ההגשה מניחים על פני העוגה תותים או פירות יער.
המתכון מתוך אתר "השולחן". לעוד מתכוני עוגות גבינה