
מתכונים פשטרודל תפוחים
(צילום: אייל קרן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למלית:
200
גרם
סוכר
200
גרם
חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 1
ק"ג
תפוחי עץ גרנד סמיט, קלופים ופרוסים לקוביות
5
גרם
קינמון, טחון
3
יח'
מקלות ווניל חצויים לאורך
100
גרם
ריבת גויאבה
להרכבה:
1
חב'
בצק פילו, מופשרת לפי הוראות היצרן
100
גרם
חמאה, מומסת
40
גרם
צימוקים
50
גרם
אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
למביני עניין: שטרודל תפוחי עץ מבושם בריבת גויאבות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1bgulraiאופן ההכנה:
- המלית: שמים את הסוכר בסיר גדול ומחממים עד להמסה. כשהסוכר נמס ומקבל גוון חום בהיר, מוסיפים בזהירות את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד לציפוי. מוסיפים את הקינמון ואת מקלות הווניל ומבשלים עשר דקות. מכבים את הלהבה ומצננים. מוסיפים את הריבה, מערבבים ושומרים בצד.
- ההרכבה: מניחים דף פילו על משטח העבודה (את היתר מכסים, למניעת התייבשות) ומברישים אותו בחמאה. מניחים עליו עלה פילו נוסף, מברישים בחמאה ומסיימים בעלה שלישי.
- מניחים מחצית מכמות המלית בשליש התחתון של העלים, מפזרים צימוקים ומגלגלים לכדי גלילה מהודקת. סוגרים את הקצוות כדי שהמלית לא תברח, מורחים בחמאה ומקפיאים לפחות לשעה. חוזרים על התהליך עם מחצית המלית השנייה.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את השטרודל הקפוא, מניחים בתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים ומעלים את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעלות. מפדרים את השטרודל בנדיבות באבקת סוכר ומחזירים לתנור לארבע דקות נוספות, עד שסוכר נמס והשטרודל מקבל גוון קרמלי מבריק. מוציאים, מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.





