העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה עד שבוע.
אפשר להוסיף אגוזים בכל טעם שאתם אוהבים לעוגיות.
אפשר להשאיר את התבנית במקפיא ולהוציא ולאפות רק כשאתם רוצים.
המתכון מיועד לתבנית 25*25.

עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין
(צילום: אריאל בן חמו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200
גרם
חמאה רכה
150
גרם
סוכר קנים
(3/4 כוס)
50
גרם
סוכר חום כהה
(1/4 כוס)
2
ביצים
5
גרם
תמצית וניל
(1 כפית)
280
גרם
קמח כוסמין מלא
(2 ורבע כוסות)
3
גרם
סודה לשתייה
(חצי כפית)
1
כפית
מלח
11/3
כוסות
שוקולד צ'יפס
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח כוסמין מלא
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1bkpyrj11xאופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה ואת שני סוגי הסוכר כ-5 דקות במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת בהיר יותר. עוצרים את המיקסר תוך כדי ומנקים את התערובת מהצצדים בעזרת לקקן. מוסיפים ביצים ווניל וממשיכים לערבב עד לאיחוד.
2. בקערה נפרדת מערבבים קמח כוסמין מלא, סודה לשתייה ומלח.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקמחים לתערובת, מערבבים רק עד לאיחוד ומפסיקים. מוסיפים כוס שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית לאיחוד. מעבירים את בצק העוגיות לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה, מוסיפים 1/3 כוס שוקולד צ'יפס מלמעלה ומשטחים מעט.
4. מעבירים למקפיא ל-30 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות בתוכנית "טורבו".
5. מוציאים את התבנית מהמקפיא, חותכים במהירות את הבצק לריבועים קטנים. לנסות כמה שיותר מהר כדי שהבצק לא יפשיר. מסדרים את ריבועי העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין לבין.
6. אופים 12-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מהצדדים.
המתכון מתוך "השולחן" למתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס נוספות





