
yk13878345
(צילום: אפרת ליכטנשטט)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
סלט:
סלסילה
אפונת שלג
חופן נדיב
נבטים מכל סוג שאוהבים
6
מיני מלפפון
או 3 מלפפונים רגילים
2
ענפי בצל ירוק - חלק ירוק בלבד
1/3
כוס
שקדים פרוסים
2
כפות
ממרח פסטו מוכן
רוטב:
5
כפות
טחינה גולמית
1/3
כוס
מים קרים
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט ירוקים אביבי עם רוטב טחינה־פסטו
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1d411gtzcאתם יכולים לשחק כאן עם הירקות הירוקים ולהוסיף פול ירוק, שעועית ירוקה חלוטה, אפונה מתקתקה או כל ירק שישמח אתכם. ותכינו מראש כמות כפולה של הרוטב – אתם תתאהבו בו.
אופן ההכנה:
1. מורידים את הקצוות של אפונת השלג ומבשלים במים רותחים ומומלחים במשך 8 דקות ולא יותר. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים.
2. חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות וחותכים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
3. להכנת הרוטב: מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק. אם המרקם נוזלי מדי אפשר להוסיף עוד טחינה, ואם הוא סמיך מוסיפים מים או מיץ לימון/שמן זית.
4. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מתחילים להזהיב. מורידים מהאש ומצננים.
5. מרכיבים את הסלט: מניחים את הנבטים בתוך קערה גדולה או מגש אובאלי ועליהם מניחים מלפפונים, בצל ירוק ואפונת שלג. מזלפים מעל את הרוטב ומפזרים שקדים קלויים.





