למרקם קראנצ’י במיוחד (וגם בשביל הטעם): מוסיפים לתערובת הבצק 100 גרם פיסטוקים קלופים (רצוי מומלחים).
עוגיות שוקולד צ'יפס פיסטוק
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
עוגיות שוקולד צ'יפס פיסטוק
(צילום: דן פרץ, סטיילינג: אוריה גבע)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200
גרם
חמאה רכה בטמפ' החדר
50
גרם
מחית פיסטוק
250
גרם
סוכר דמררה
(11/4 כוסות)
2
ביצים בטמפ' החדר
1
כפית
תמצית וניל
טיפות אחדות של צבע מאכל ירוק (לא חובה)
315
גרם
קמח
(21/4 כוסות)
1
כפית
אבקת סודה לשתייה
1/4
כפית
מלח
1
כוס
שוקולד צ'יפס מריר
(200 גרם)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבלים חמאה, מחית פיסטוק וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקרם אוורירי.
3. מוסיפים ביצים בהדרגה, ממשיכים עם הוספת תמצית פיסטוק או וניל וצבע מאכל (אם משתמשים) עד שנטמעים בחמאה.
4. מנפים לקערה אחרת קמח וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת מרקם אחיד.
5. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים קלות פנימה. אפשר לערבב ידנית.
6. מניחים בתבנית תלוליות מן התערובת בעזרת כף במרווחים של 2 ס"מ.
7. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות זהובות.
8. מעבירים לרשת צינון וממתינים עד שהעוגיות מתקשות והופכות פריכות.