פלפלים ממולאים בפתיתים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
אריזה
של מיני פלפלים
1
כוס
פתיתים
מעט
מלח
100
גר'
גבינת פטה, מפוררת
50
גר'
גבינת פרמזן, מגוררת
1
יחידה
עגבנייה מרוסקת (או 1/2 כוס עגבניות מרוסקות משומרות)
4
כפות
שמן זית
קורט
פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפתיתים ב-1/2 1 כוסות מים רותחים ומעט מלח כ-8 דקות. מכסים את הסיר ומניחים ל-10 דקות נוספות.
  2. מחממים את התנור לטמפרטורה בינונית (180 מעלות). חוצים את הפלפלים לאורכם ומסלקים את הגרעינים.
  3. מוסיפים לפתיתים את גבינת הפטה, מחצית מהפרמזן, את העגבנייה המרוסקת ו-2 כפות מהשמן. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. ממלאים את חצאי הפלפלים בנדיבות בתערובת הפתיתים ומניחים בתבנית (או בסיר שיכול להיכנס לתנור).
  5. פלפלים ממולאים בפתיתים
  6. יוצקים מסביבם את השמן שנותר ומפזרים למעלה את גבינת הפרמזן שנשארה.
  7. אופים 30-20 דקות. מצננים מעט ומגישים.