אוכל
כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
160 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
29
אוכל
(צילום: אפיק גבאי)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1/2 3
כוסות
(560-490 גרם) קמח
2
כפיות
שמרים יבשים
1/4
כוס
(50 גרם) סוכר
1
יח'
ביצה גדולה או 2 קטנות
200
גרם
חמאה רכה
1
כוס
(240 מ"ל) חלב פושר או מים פושרים
1
שקית
סוכר וניל
1
כפית
קליפת לימון מגוררת
למלית:
1
כוס
(240 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים
30
גרם
חמאה
3/4
כוס
(150 גרם) סוכר
1
כפית
תמצית וניל
1
כפית
קליפת לימון מגוררת
200
גרם
פרג טרי טחון
לציפוי:
ביצה טרופה עם כפית מים, סירופ מייפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. המלית: מחממים בסיר קטן את החלב, החמאה והסוכר. מוסיפים את הווניל, גרידת הלימון והפרג, ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בפרג. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד סוכר. מסירים מהאש ומצננים.
  2. הבצק: מערבבים בקערה 1/2 3 כוסות קמח עם השמרים והסוכר. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה, החלב, סוכר הווניל וגרידת הלימון.
  3. יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את תכולת הקערה השנייה. לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וקצת דביק (אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת קמח). מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה – ורצוי לילה במקרר.
  4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק. מורחים את העיגולים במלית וחותכים אותם ל-8 משולשים (כמו שחותכים עוגה). מגלגלים את המשולשים – מתחילים מהחלק הרחב לכיוון ה"שפיץ".
  5. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה (חשוב שה"שפיץ" יפנה כלפי מעלה, כדי שהמאפים לא ייפתחו). מברישים בביצה ומתפיחים כ-20 דקות. בזמן הזה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. אופים 30-20 דקות, עד שהרוגלך משחימים. מוציאים מהתנור ומיד מברישים במעט סירופ מייפל.