
זלביה
(צילום: מיכל מעוז נחום)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
קמח לבן, מנופה
1
כף
מלח
2
כפות
שמרים יבשים
1/2 2
כוסות
מים פושרים
4
כפות
סוכר
2
יח'
שקיות (20 גרם) סוכר וניל (זו תוספת שלי, אבל בעיניי היא רק משדרגת)
2
כוסות
שמן לטיגון
:רשימת קניות עבור המתכון
סופגנייה תימנית: הזָלָבְיֶה של סבתא
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1hgdddx2אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
- מערבבים בקערה אחרת את השמרים עם המים הפושרים, עד שהשמרים מתמוססים מעט. מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת המים והשמרים לקערת הקמח, תוך ערבוב ידני (אין צורך במיקסר), עד שמתקבל בצק אחיד ורך (אם יש צורך, מוסיפים עוד מים פושרים). מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.
- לשים את הבצק כדקה בתוך הקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות נוספות.
- מחממים שמן בסיר בינוני. מרטיבים את הידיים (כדי שהן לא יידבקו לבצק) ונוטלים חתיכת בצק בגודל כדור פינג-פונג (או יותר אם רוצים, יש אפילו כאלה שאוהבים את הזלביה בגודל של פנקייק). מותחים את הבצק בעדינות לכל הצדדים - אין צורך שהוא יהיה דק מאוד, מספיק שיהיה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מניחים את הזלביה בעדינות בתוך השמן הרותח - חשוב מאוד להיזהר שטיפות מים מהידיים לא יטפטפו לתוך השמן, כדי שלא יתיז עליכם. חשוב גם שהשמן לא יהיה בטמפרטורה גבוהה מדי בשביל שהזלביה שלכם לא תישרף מבחוץ ותישאר בצקית מבפנים. מטגנים עד שצדה התחתון של הזלביה שזוף ויפה, אך לא שחום. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מקבל את אותו צבע. מעבירים את הזלביה לצלחת מרופדת במגבות נייר. אפשר לפזר עליהן סוכר או אבקת סוכר, ויש שאוהבים למרוח עליהן חמאה או דבש.
חשוב לדעת - זה לא חייב להיות מתוק: אפשר להגיש את הזלביה עם תוספות מלוחות – פשוט במקרה כזה מפחיתים את כמות הסוכר ל-2 כפות ומוותרים על סוכר הווניל. הזלביה הולכת נהדר גם עם עגבניות מרוסקות, שמנת חמוצה, סחוג, ביצה קשה או סלט וגבינה.
פורסם לראשונה: 15:55, 29.11.23





