
אוכל
(צילום: אורה קורן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
8
גרם
מלח
300
מ"ל
מים
50
מ"ל
שמן זית
500
גרם
קמח רגיל
8
גרם
שמרים יבשים
200
גרם
סוכר
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
:רשימת קניות עבור המתכון
רכות וממכרות: לחמניות קשר ביתיות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1hnsm6riאופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר את המלח, המים והשמן. מפזרים מעל את הקמח ומעליו את השמרים. הסדר של המרכיבים חשוב כי הוא מבטיח שהשמרים לא יגעו במלח ובשמן שמאיטים את פעילותם. לשים במיקסר במשך חמש דקות במהירות נמוכה. מגבירים את המהירות ל-2 ולשים חמש דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומעצבים אותו לכדור. משמנים קערה, מניחים בה את כדור הבצק ומשמנים גם אותו. מכסים ומניחים לתפיחה של כשעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו. תפיחה ארוכה מספיק תבטיח לחמניות אווריריות יותר.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. אם תגלגלו את הבצק לנחש, החלוקה תהיה קלה יותר. מכדררים כל חלק לכדור חלק. לחלופין אפשר לגלגל כל חלק לנחש באורך של כ-30 ס"מ, ליצור לולאה ולהשחיל פנימה את אחד הקצוות (ליצירת לחמנית קשר). מניחים את הלחמניות בתבנית עם רווחים ביניהן ומכסים במגבת. מניחים לתפיחה של חצי שעה לפחות, עד שהבצק מגדיל את נפחו ומתרכך מאוד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מורחים את הלחמניות בביצה וזורים שומשום מעל. אופים 35-25 דקות עד שהלחמניות משחימות וכשמקישים על התחתית שלהן נשמע צליל חלול.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט





