אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן
כשר
בשרי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
180 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
אוסובוקו עם בהראט, ירקות שורש ויין לבן
(צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יחידות אוסובוקו עם עצם (400 גרם כל אחת)
1/4
כוס
שמן זית
1/3
כוס
קמח
(לא חובה)
מלח
פלפל שחור
1
כף
בהרט
1
בצל גדול פרוס
1
גזר גדול פרוס
1
שורש פטרוזיליה פרוס
5
שיני שום שלמות וקלופות
5
גבעולי תימין שלמים
1
בקבוק יין לבן יבש
10
עגבניות מיובשות (שרויות לריכוך או משומרות בשמן)
3
כפות
זיתי קלמטה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. דוקרים את נתחי הבשר בסכין חדה בכמה נקודות, אחרת רקמות החיבור גורמות לנתח להתעקל.
2. מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב על להבה גבוהה. מערבבים קמח עם מלח, פלפל ו- 1/2 1 כפיות בהראט. טובלים את נתחי הבשר בקמח מכל הצדדים (ואפשר גם לוותר על הקמח ולעטוף את הבשר ישירות בתבלינים) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד לקבלת גוון זהוב-חום. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
3. מוסיפים לסיר בצל, גזר, שורש פטרוזיליה, שום ותימין. מתבלים במלח, פלפל ו-1/2 1 כפיות בהרט ומזהיבים 5 דקות תוך ערבוב.
4. יוצקים יין ומביאים לרתיחה.
5. מחממים תנור ל-150 מעלות.
6. מחזירים את פרוסות הבשר לסיר יחד עם עגבניות מיובשות וזיתים. מכסים היטב ומביאים לרתיחה ל-5 דקות.
7. מעבירים את הסיר המכוסה לתנור ואופים שעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד והנוזל הופך לרוטב.
נשמר בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים. מגישים עם קוסקוס, אורז, פולנטה או פירה תפוחי אדמה.

המתכון מתוך "השולחן". למתכוני קדרה נוספים