
פלאפל גבאי
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
400
גרם
בשר שריר
חתוך לקוביות
2
כוסות
שעועית לבנה
(מושרית בקערה עם מים במשך 8 שעות לפחות)
1
יחידות
בצל
גדול קצוץ
2
כפות
שום
כתוש
5
כפות
רסק עגבניות
2
כפות
פפריקה מתוקה
1
כפית
מלח
1
כפית
פלפל שחור
8
גבעולים
סלרי
קצוצים
1/2
צרור
כוסברה
קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
צלחת שהיא ארוחה שלמה: מרק בשר עם שעועית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1sysywenאופן ההכנה:
- מבשלים את הבשר בסיר גדול עם מים עד לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים את השעועית. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים לסיר את הסלרי וחצי מכמות מהכוסברה, ומתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה ושום.
- מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה.
לירן גבאי השף והבעלים של פלאפל גבאי בתל אביב, מכין כל חורף כ-20 סוגי מרקים, מדי יום. השבוע, לכבוד מזג האוויר הסוער במיוחד, הוא והמרקים שלו התארחו אצלנו באולפן ynet. צפו.
צפו: המרקים של החורף
(צילום: שמוליק דודפור)
פורסם לראשונה: 15:07, 28.06.23