הוי שניצל. אין מנחם ונכון ממנו, בכל רגע, בכל שלב של היום. בטח כשנשלף לוהט ומבעבע מן השמן, אבל גם בתצורות אחרות, זה כמעט תמיד עובד. על אף היותו מאכל חובק עולם, מהקאטסו היפני, דרך הקוטולטה האיטלקית, השניצל הווינאי ועד המילנסה הארגנטינאית, נדמה שעבורנו, אין ישראלי ממנו. מעטים המאכלים שהצליחו לנחות בכל מטבח בארץ הקודש, בלי קשר לשורשים ולגנטיקה המשפחתית. שניצל הוא המאכל שייגע בכולם ויתאים לכולם. לצד פירה, צ'יפס או מקרוני, בוודאי שבבאגט או בפיתה, ביום ראשון, שני או שלישי, בטח שבסנדוויץ' של שישי, מבחינתינו השניצל הוא המאכל הלאומי של ישראל.
כמו ברבים מהמאכלים הפופולריים במחוזותינו, לכל אדם יש את הפייבוריט שלו, זה שפורט לו על מיתר נוסטלגי ועבורו הוא הטוב מכולם. בשונה ממאכלים כמו חומוס, פלאפל או שווארמה, הכנת השניצל, על פי רוב, זמינה ונוחה יותר, כך שלרבים מאיתנו אין כמו השניצל שעושים בבית, ובצדק. ועדיין, ברשימה זו ננסה למפות, מצפון לדרום, כמה מהשחקנים המרכזיים בזירת השניצלים, בין אם השניצל הוא המנה הבולטת במקום, או כזו שמסתתרת בין מנות אחרות בתפריט, אבל מצדיקה כבוד רב. גם הפעם אין לנו את היומרה להצביע על הכי טוב, ואתם כמובן מוזמנים להגיב ולהציב זרקור בתגובות על שניצלים ראויים נוספים.
מעיין הבירה בחיפה מציג: הגודל כן קובע
נודה בכנות, זו לא המנה הראשונה שתצוד לכם את העין במוסד העל החיפאי, אבל לצד הקוסטיצה, הקרעפלך והקישקע המופלאים, מסתתר פלא לא פחות גדול. שניצל עגל עצום בגודלו, דקיק ובציפוי פריך במיוחד. בשר עגל משובח שמייצר חוויה עוצמתית, ומעניק כבוד גדול למאכל האהוב. קצת לימון מלמעלה, מריחה עדינה של חרדל ובאמת שיותר מזה אנחנו לא צריכים.
מעיין הבירה, נתנזון 4, חיפה
תכירו את הכוכב של שניצל איילה, נתניה
זה לא סוד שנתניה היא אימפריה בסצנת המזון המהיר האיכותי בארץ, עם נציגות לכל מאכל ועדה. גם בתחום השניצלים נתניה לא נשארת מאחור ותורמת שני נציגים עוצמתיים לרשימה. הראשון והבולט שבהם הוא שניצל איילה של "חיים ידיים". שתי מנות בתפריט, בבאגט או בפיתה, והכוכב הוא שניצל עוף במעטפת של קמח וביצה שמייצרים חוויה יותר עסיסית ופחות קראנצ'ית, ואת הפריכות נותן הבאגט הטרי שנאפה במאפייה סמוכה. שלושה רטבים ייחודים מתלווים לסלטים הגנריים והטריים, והחותמת מגיעה בדמות חצילים בבלילה פריכה. הצגה.
שניצל איילה, ישראל זנגוויל 12, נתניה
נישאר בנתניה עם הסוד של כושי
השניצלים הפריכים של כושי נמצאים בכמה סניפים - בשורה של מרכזים מסחריים ברחבי נתניה. בתפריט יש גם בוריקות טובות ופלאפל, אבל השניצל הוא השוס. בשונה מאיילה, כאן השניצל מגיע במעטפת של פירורי לחם, ובדומה לו: גם כאן מרגישים את ההשפעות הצפון אפריקאיות על המנה, בדמות ממרחים כמו צ'ירשי, אריסה ומעל כולם החתימה של הלימון הכבוש מעל השניצל שמייצרת עונג של מוזיקה קלאסית בחיך.
פלאפל כושי, נתניה
צ'וצ'י בירושלים מכין לכם הפתעה בשניצל סנדוויץ' שלו
במרכז מסחרי של אחת השכונות הכי מרוחקות של הבירה, נחבאת אחת ממסעדות האוכל הביתי הטובות שיש. לצד התבשילים, הכריכים והקובות, מסתתר פלא של ממש. השניצל של צ'וצ'י מביא אותה ביציאה אחרת. לא חזה העוף הסטנדרטי, אלא חתיכות מנתח הפילה שנמצא סמוך לחזה. הצורה היא כשל שניצלונים מאורכים ועסיסיים שנחו במרינדה והפכו פריכים אחרי הטיגון. זה אחד השניצלים המפתיעים והמוצלחים, שיצר סביבו קהילת מעריצים לא קטנה בירושלים והסביבה.
הסנדוויץ' של צ'וצ'י, דהומיי 14, ירושלים
אלוף השניצל תוצרת תל אביב
אחד השחקנים הוותיקים בתעשייה. מקום שפועל במרכז תל אביב כבר שנים, ופשוט אי אפשר להתעלם מהתור שהשניצל שלו מייצר על בסיס יומיומי. המוקד הוא מה שנקרא שניצל הבית, שבתהליך הכנתו פוגש את הביצה רגע לפני הטיגון, ולא להיפך, מה שמייצר ביס שונה מהמוכר, מהסוג שהיה מזוהה יותר עם מטבחים מעדות אשכנז. יש גם שניצלים רגילים ופריכים, אבל שניצל הבית, בצלחת, פיתה או באגט, הוא באמת אליפות.
אלוף השניצל, החשמונאים 119, תל אביב
ויש גם בעיר הגדולה את היצירה של ויקינג
השניצל של ויקינג לא מתאים לכל אחד, אבל אי אפשר להתעלם מהיצירה המרשימה של המסעדה הרוסית הצנועה ששוכנת בלב תל אביב. לצד מאכלים רוסיים קלאסיים דוגמת ורניקס, בורשט ואחרים, מתבלטים השניצלים העצומים שהפכו לשם דבר. יש גם שניצל מעוף, אבל מנת הדגל היא שניצל מבשר לבן שקנתה לה עדת תומכים גדולה שמוכנים להישבע שזו הגרסה הטובה ביותר שטעמו.
ויקינג, בן יהודה 6, תל אביב
תגידו שלום לשניצל (והפירה) של אייל שני, מלכה בתל אביב
השניצל המיוחד של איל שני הוא כל מה שהופך שניצל רגיל, מוצלח ככל שיהיה, לשניצל מעשה ידי שף. בתבונתו המרשימה משלב שני בין שתי אהבות גדולות שהולכות יופי יחד, שניצל ופירה, ומאחד אותן לכדי יצירה אחת - את שני חזות העוף המהודקים זה לזה, מלווה שכבה של פירה משובח. וכך, בחיתוך אחד של סכין ומזלג, מסתתרת מנה חמימה וטעימה, שנוגעת בחיך ובזיכרון של כל אחד מאיתנו.
מלכה, דרך מנחם בגין 146, תל אביב
המיתולוגי ששבר את תקרת הזכוכית: קפה נואר, תל אביב
כנראה הבחירה הכי צפויה ברשימה הזו. שניצל שהפך מיתולוגי. נראה שגם האבות המייסדים של קפה נואר מרחוב אחד העם בתל אביב לא האמינו בתחילת הדרך עד כמה מוצלח השניצל שלהם, אבל אצלם הוא פרץ את תקרת הזכוכית ממנה של בית ומקומות מהירים, ועשה את דרכו לתפריט הביסטרו היוקרתי. את היצירה המקורית ניתן למצוא כמובן גם במסעדות הבת של קפה נואר, סבסטיאן ההרצליאנית, ואוגוסטין שנפתחה לאחרונה ברעננה.
קפה נואר, אחד העם 43, תל אביב
תבקשו מיום טוב את רוטב הבית
בצפון הישן של תל אביב פועל כבר מעל ל-20 שנה סביח קומפלט, בית אוכל פשוט שמזין את תושבי ועובדי האזור. לצד מאכלי יומיום דוגמת קציצות, סביח, שקשוקה, צ'ולנט משובח ומרקים שונים, מככב השניצל הפופולרי. פרוסות דקיקות של חזה עוף נחות במרינדה טובה, נעטפות בציפוי פריך ומטוגנות לכדי שלמות. החתימה שמטיסה את השניצל לגבהים אחרים מופיעה בדמות רוטב הבית, החריף הייחודי, שמבשם את העסק ומעניק תוצאה סופית שקשה לשחזר בבית.
סביח קומפלט, אבן גבירול 99, תל אביב
קיצוניות בנדיבות: השניצל של תמיר בגבעתיים
מה כבר אפשר לומר על השניצלייה המיתולוגית שנושאת על דגלה נדיבות כמעט קיצונית שאין שנייה לה. באופן מפתיע, בגבעתיים נרשמת בימים אלו התעוררות בכל הנוגע לסצנת השניצלים. עוד ועוד מקומות חדשים וצנועים מציעים חוויה מעניינת לסועדים, אבל תמיר, זו אופרה אחרת. לכל מנה, בפיתה או בבאגט, מעמיסים כמות בלתי הגיונית של שניצלים חמים שיצאו זה עתה מהטיגון. התוספות שגרתיות, הטעמים טובים, אבל מי שמחפש רוחב לב ושובע לכמה יממות, ימצא אותן.
השניצל של תמיר, תפוצות ישראל 4, גבעתיים
לבאגט של אורי בבאר שבע יש שיטות שיחוק
מהמקומות החשובים בקולינריה של בירת הנגב. אצל אורי יש כמה וכמה אופציות נהדרות בבאגט, כמו הסנדוויץ' הטוניסאי או השקשוקה, אבל גם השניצל מככב שם. בדומה לנתניה, גם אצל אורי שיטות ההרכבה כוללות ממרחים צפון אפריקאיים נהדרים - והתוצאה הסופית מעולה.
הבאגט של אורי, החלוץ 77, באר שבע
מעדן מקומי: בוארון באשקלון
מקומות נהדרים יש באשקלון, ושניצל בוארון הוא הכתובת שלכם אם חשקה נפשכם במעדן המקומי. כמות גדולה של שניצלים פריכים במעטפת של פירורי לחם ושומשום נקצצים ומעמיסים את כלי הקיבול המזדמן - פיתה או באגט. נדיבות וחום הן מילות מפתח בפנינה האשקלונית שתסב לכם עונג רב.
שניצל בוארון, אלי כהן 37, אשקלון
פורסם לראשונה: 06:55, 17.01.25