
מאפינס שוקולד לפסח
(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבסיס:
2
ביצים
100
גרם
סוכר
1/2 כוס
80
מ"ל
שמן
1/3 כוס
60
מ"ל
חלב
או מיץ תפוזים 1/4 כוס
1
כף
שוקולד למריחה
1
כפית
רום/ליקר קפה
אפשרות
1
כף גדושה
אבקת קקאו
1
כף גדושה
אבקה להכנת שוקו
70
גרם
קמח תופח לפסח
1/2 כוס
40
גרם
אגוזים ו/או שקדים טחונים דק
1/2 כוס
1
כפית
אבקת אפיה
2
כפות
קמח מצה דק
לציפוי:
50
גרם
שוקולד חלב
או מריר
1
כף
חמאה
או 1 כפית שמן
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפינס שוקולד לפסח
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/b1vfpedw2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מניחים בה מנז'טים.
- טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, החלב (או מיץ התפוזים), השוקולד למריחה והאלכוהול (אם משתמשים בו), ומערבבים היטב.
- מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים. מוסיפים לתערובת ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם.
- אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
- הציפוי: ממיסים יחד את מרכיבי הציפוי במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מצפים בקרם כל מאפין (נעזרים בכפית) ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.
* אפשר להכין גם כעוגה בתבנית אינגליש קייק.
עוד מתכונים קלים ומעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"





