מאפינס שוקולד לפסח
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מאפינס שוקולד לפסח
(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבסיס:
2
ביצים
100
גרם
סוכר
1/2 כוס
80
מ"ל
שמן
1/3 כוס
60
מ"ל
חלב
או מיץ תפוזים 1/4 כוס
1
כף
שוקולד למריחה
1
כפית
רום/ליקר קפה
אפשרות
1
כף גדושה
אבקת קקאו
1
כף גדושה
אבקה להכנת שוקו
70
גרם
קמח תופח לפסח
1/2 כוס
40
גרם
אגוזים ו/או שקדים טחונים דק
1/2 כוס
1
כפית
אבקת אפיה
2
כפות
קמח מצה דק
לציפוי:
50
גרם
שוקולד חלב
או מריר
1
כף
חמאה
או 1 כפית שמן
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מניחים בה מנז'טים.
  2. טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, החלב (או מיץ התפוזים), השוקולד למריחה והאלכוהול (אם משתמשים בו), ומערבבים היטב.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים. מוסיפים לתערובת ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם.
  5. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש.
  6. הציפוי: ממיסים יחד את מרכיבי הציפוי במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  7. מצפים בקרם כל מאפין (נעזרים בכפית) ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.
* אפשר להכין גם כעוגה בתבנית אינגליש קייק.

עוד מתכונים קלים ומעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"