אבוקדו הוא לא סתם עוד פרי, וכשהוא טוב - אין הרבה דברים שיכולים להתחרות בטעם ובמרקם הנפלא שלו. בעיקר כשהוא פוגש לימון, מזלג ופרוסת לחם טרייה. אבל איך יודעים לזהות אבוקדו טוב, מתי כדאי לקנות, ומי בכלל יודע שאבוקדו טוב לא זקוק לשום מניפולציות של הבשלה? לפני שמתחילים למעוך, לחתוך ולתבל חשוב להכיר את הפרי הקסום הזה, בשביל להצליח ליהנות ממנו במקסימום. לכבוד תחילת עונת האבוקדו קבלו את הטיפים המושלמים שיסדרו לכם את כל הסוגיות המטרידות אחת ולתמיד.
איך בוחרים אבוקדו
העדיפו תמיד אבוקדו עם מדבקה
המדבקה על האבוקדו אולי נראית פרט שולי, אבל זה הסימן הבטוח ביותר לפרי איכותי ומפוקח. אבוקדו עם מדבקה מגיע ממשקים רשמיים וכך יש פחות סיכוי לפאשלות כמו קטיף מוקדם מדי או שמירה בתנאים לא טובים. כשהחקלאי מדביק מדבקת יצרן על הפרי, זה אומר שהוא רוצה שתדעו מאיפה הוא הגיע ומי גידל אותו. המדבקה היא מעין "תעודת ביטוח" של הקונה, מעין "אחריות חקלאית" לצרכן שאומרת שהאבוקדו הזה עבר דרך מבוקרת ובטוחה מהעץ לירקן.
אל תקנו אבוקדו בתחילת העונה
גם אם מדגדג לכם לעוט על האבוקדו שממלא את רשתות השיווק, כדאי שתדעו שעדיף להתאפק. מחירי הפרי בתחילת העונה גבוהים במיוחד, והחקלאים שרוצים למקסם רווחים מעדיפים לקטוף מהר את הפירות מהעץ ולמכור אותו לרשתות השיווק כשהמחיר בשמים. אבל אבוקדו טוב הוא אבוקדו שנשאר מספיק זמן על העץ והבשיל שם. ככל שעובר הזמן, המחיר יורד והאבוקדו מקבל את הזמן שהוא צריך על העץ. כשקוטפים אבוקדו מוקדם מדי, רמת השומן שבו נמוכה והוא עלול להיות בעל מרקם מימי, לא מתמסר וחסר טעם. אבוקדו של אמצע העונה זה ה-דבר ה-אמיתי. העונה של האבוקדו מתחילה בנובמבר ונמשכת עד אפריל.
מאיצי הבשלה
כאמור, אבוקדו טוב לא צריך להבשיל, אבוקדו טוב נקטף כבר בשל ומוכן לאכילה. אבל אם כבר קניתם אבוקדו קשה, אפשר להשתמש בטיפ המוכר – להכניס אותו לשקית נייר יחד עם תפוח או בננה, וכך הגז שהפירות האלה פולטים יכול להאיץ את ההבשלה.
בדיקת הפיטם
בדקו את ה"פיטם" של האבוקדו (החלק של הגבעול שמחובר לפרי). הרימו אותו בעדינות ובדקו את הצבע שמתחתיו – אם הצבע ירוק זה סימן מעולה, ואם הוא חום - אז כנראה מסתתר בפנים ריקבון. שימו לב, אם קניתם אבוקדו פצוע שהקליפה שלו שרוטה או חרוטה, השתמשו בו מיד כי אחרת הוא יירקב מהר.
לאחסן עם הגלעין בפנים
אם תרצו להשתמש רק בחצי אבוקדו, את החצי השני תאחסנו במקרר יחד עם הגלעין בפנים. אפשר לטפטף כמה טיפות לימון, לעטוף בניילון נצמד או להכניס לקופסה אטומה. כדאי להוציא את האבוקדו מהמקרר חצי שעה לפני השימוש ולצרוך אותו בטמפרטורת החדר ולא קר מדי. אבוקדו קר עלול לאבד מהמרקם הקרמי שלו.









