קציצות דגים ברוטב אדום
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
26
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
500
גרם
פילה דג טחון (השתמשתי ב-300 גרם לוקוס ו-200 גרם בורי)
2
יח'
פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו
1
יח'
בצל קצוץ
5
יח'
5 שיני שום כתושות
1
כוס
כוסברה קצוצה
1
יח'
ביצה
1
כף
שמן זית
1
כפית
זרעי כוסברה כתושים
1
כפית
כמון
1
כפית
פפריקה, מתוקה או חריפה
1/2
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
5
כפות
שמן זית
1
יח'
פלפל אדום חתוך לרצועות
1
יח'
עגבנייה מרוסקת
5
יח'
שיני שום פרוסות
3
כפות
רסק עגבניות
1/2
כוס
כוסברה קצוצה
1/4
כוס
בזיליקום קצוץ
1
כף
גדושה פפריקה מתוקה
1
כפית
פפריקה חריפה
1
כפית
שטוחה כורכום
1
כפית
מלח
1/2 2
כוסות
מים
1
יח'
גזר חתוך לרצועות דקות בעזרת קולפן
1
יח'
פלפל ירוק חריף, פרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. להכנת הקציצות - לשים יחד כל המרכיבים לעיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל שזיף, מניחים במגש ומכניסים למקרר ל-20 דקות בערך.
  2. להכנת הרוטב - מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הפלפל האדום, העגבנייה המרוסקת והשום, ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, הכוסברה, הבזיליקום והתבלינים, ומבשלים כ-3 דקות נוספות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את המים, הגזר והפלפל החריף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים בזהירות את קציצות הדג ומכסים באופן חלקי. מבשלים כ-20 דקות.
  4. יוצקים על הקציצות בזהירות מהרוטב בעזרת כף ומבשלים 5 דקות נוספות, ללא כיסוי על מנת שהנוזלים יצטמצמו. מגישים עם לחם טרי או חלה.