כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (ל-4 סועדים):
1
ק"ג
כנפיים נקיות וחצויות
מלח ים
פלפל שחור גרוס
4
כפות
ערק
לשום קונפי :
1/2
כף
גרעיני כוסברה
כ-20
שיני שום
שלמות ולא קלופות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1
כוס
שמן זית
8
עלי מרווה
להגשה:
3
ענפי טרגון טרי
(אפשר להמיר בעשבי תיבול אחרים לטעמכם)
מלח ים
פלפל גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. ממליחים ומפלפלים את הכנפיים. יוצקים מעל מעט ערק, מעסים היטב ומניחים בצד למשך שעה.
  2. מכינים את קונפי השום - בסיר קטן קולים מעט את גרעיני הכוסברה, מוסיפים את שיני השום, עלי המרווה, קליפת התפוז המגורדת והשמן ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך מלא.
  3. צולים את הכנפיים בגריל (רצוי פחמים) משני הצדדים (אפשר גם בתנור ביתי בטמפרטורה של 220-230 מעלות).
  4. מעבירים לקערה ומערבבים עם קונפי השום, עלי הטרגון הטריים ומעט משמן הקונפי ויוצקים מעל מעט ערק. מערבבים היטב עד לאיחוד חומרים.
  5. מסדרים את הכנפיים ואת קונפי השום על צלחת הגשה, מפזרים מעל מעט מלח ים ופלפל גרוס ומגישים מיד.