
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (ל-4 סועדים):
1
ק"ג
כנפיים נקיות וחצויות
מלח ים
פלפל שחור גרוס
4
כפות
ערק
לשום קונפי :
1/2
כף
גרעיני כוסברה
כ-20
שיני שום
שלמות ולא קלופות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1
כוס
שמן זית
8
עלי מרווה
להגשה:
3
ענפי טרגון טרי
(אפשר להמיר בעשבי תיבול אחרים לטעמכם)
מלח ים
פלפל גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
הערק כבר בפנים: כנפיים ברוטב תפוז
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bj4epjhrtאופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את הכנפיים. יוצקים מעל מעט ערק, מעסים היטב ומניחים בצד למשך שעה.
- מכינים את קונפי השום - בסיר קטן קולים מעט את גרעיני הכוסברה, מוסיפים את שיני השום, עלי המרווה, קליפת התפוז המגורדת והשמן ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך מלא.
- צולים את הכנפיים בגריל (רצוי פחמים) משני הצדדים (אפשר גם בתנור ביתי בטמפרטורה של 220-230 מעלות).
- מעבירים לקערה ומערבבים עם קונפי השום, עלי הטרגון הטריים ומעט משמן הקונפי ויוצקים מעל מעט ערק. מערבבים היטב עד לאיחוד חומרים.
- מסדרים את הכנפיים ואת קונפי השום על צלחת הגשה, מפזרים מעל מעט מלח ים ופלפל גרוס ומגישים מיד.





