סלמון בסירופ רימונים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
19
סלמון בסירופ רימונים
(צילום וסטיילינג: רותי רוסו)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1
קילו
פילה סלמון טרי עם עור
1/2
כוס
רכז רימונים
(סילאן רימונים/ דבש רימונים, איך שתרצו לקרוא לסירופ רימונים)
1/4
כוס
דבש
או סילאן
2
שיני שום קטנות
קלופות ופרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
3
סלקים קטנים
קלופים
2
גזרים יפים
קלופים
2
בצלים סגולים
קלופים וחתוכים ל-6
אפשרות:
צ'ילי יבש גרוס
כמה ענפים של מרווה
הירקות שמוסיפים כשהדג מוכן (אפשר גם רק חלק):
5
צנוניות קטנות פרוסות
אנדיב
או חסה לליק או סלנובה, עלים בלבד
2
מלפפונים בייבי
פרוסים עבה יחסית
8
גבעולים של אספרגוס טרי
או כרוב ניצנים טרי, או אף אחד מהם
לימון טרי פרוס
1/2
כוס
עלים של עשבים טריים: פטרוזיליה, כוסברה, קצת נענע, שמיר
שמן זית
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה: 1. מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. 2. מערבבים את סירופ הרימונים עם הדבש, מוסיפים את השום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. 3. חותכים את הסלקים באמצע, וכל חצי ל-4 פלחים. חותכים את הגזרים באמצע, לשני מקטעים באותו האורך, וכל חצי, חותכים ל-6 לאורך (ל-6 מקלות, סה"כ 12). שמים בקערה גדולה עם הסלק ויוצקים מחצית מכמות הסירופ רימונים-סילאן והדבש. מערבבים היטב. 4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את פילה הסלמון במרכז, עם העור כלפי מטה. מנגבים עם נייר את הבשר ומברישים בכמות יפה של סירופ רימונים-סילאן-שום. כדאי להשאיר 2 כפות להמשך. 5. מפזרים את הבצל החתוך מסביב לדג, ואת הגזרים והסלקים. מתבלים את הכול שוב במלח ובפלפל בשפע. מי שאוהב יכול להוסיף צ'ילי יבש. על הכול. 6. אופים את הדג עם הירקות כחצי שעה. אפשר לעצור אחרי 15 דקות ולמרוח שכבה נוספת של רוטב. מכבים את התנור ומשאירים את הדג בפנים לעוד 10 דקות. 7. להגשה: אפשר להשאיר את הדג בתבנית האפייה. הוא לרוב הכי יפה שם. אפשר גם להעביר אותו בעדינות לכלי הגשה אחר. ואפשר מראש להכין את המנה בנתחים ולא בדג שלם. ממש לפני ההגשה מקשטים מסביב עם עלים של חסה וירקות טריים צבעוניים, זולפים על הכול קצת שמן זית ומלח ומגישים. המנה לא צריכה להיות לוהטת ואפשר להכין אותה מראש.