
מרק כפרי
(צילום: רשת BBB)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/4
כוס
שמן
1/2 1
ק"ג
בשר בקר
צוואר, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ
4
יחידות
בצלים לבנים
בינוניים חתוכים לקוביות 1X1 ס"מ
3
יחידות
גזרים
בינוניים, חתוכים לקוביות
1
ענף
סלרי
חתוך קוביות 1X1 ס"מ
8-9
יחידות
שיני שום
קצוצות דק
1/2
קופסה
פטריות שמפיניון
חתוכות לקוביות
1
יחידות
פלפל אדום
חתוך לקוביות
1
יחידות
עגבנייה
בינונית, חתוכה לקוביות
1
צרור
פטרוזיליה
קצוץ דק
1
צרור
כוסברה
קצוץ דק
8-9
עלים
בזיליקום
קצוצים דק
2
ענפים
אורגנו
טרי, קצוץ דק
1
כוס
עדשים
שחורות מבושלות (330 גר')
1/2
כוס
בורגול
מבושל ( 170 גר')
1/2
כוס
קינואה אדומה
או לבנה (170 גר')
1
כף
מלח דק
שטוחה
1
כפית שטוחה
פלפל שחור
טחון
1
כפית שטוחה
כמון
4
ליטר
מים
:רשימת קניות עבור המתכון
משביע ומחמם: מתכון למרק בשר וירקות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjhnaowgnאופן ההכנה:
- בסיר רחב על להבה גבוהה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד השחמת הבשר. מוסיפים את השום והפלפלים, ממשיכים באידוי עד ריכוך של כל הירקות.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים באידוי, מוסיפים את העגבניות.
- פותחים את התבלינים עם מעט מהמים בכדי למנוע גושים, מוסיפים את כל המים ומביאים לרתיחה, מכפים את הקצף מעל. מבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך.
- מוסיפים את העדשים, הקינואה והבורגול, מוסיפים את כל העשבים ומכבים את הלהבה.
המתכון באדיבות דוד אלחדף, שף רשת BBB