אוכל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יח'
בטטות גדולות (800 גרם)
250
גרם
דלעת
1
יח'
בצל בינוני
2-3
כפות
שמן זית לטיגון
2
כפיות
מלח
1
כוס
(240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
להגשה: גרעיני דלעת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הבטטות, הדלעת והבצל. קוצצים את הבצל דק וחותכים את הבטטה והדלעת לחתיכות גדולות.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבטטות, הדלעת, מלח ומים רק עד לכיסוי הירקות. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  3. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים כחצי שעה, עד שהבטטות רכות. מסירים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
  4. יוצקים את המרק לקעריות, מעטרים כל מנה בגרעיני דלעת ומגישים.