אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
210 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
5
מצרכים
30
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
3
יחידות
תפוזים
מומלץ עם קליפה עבה
1/2 2
כוסות (500 גרם)
סוכר
1/2
כוס (120 מ"ל)
מים
1/4
כוס (60 מ"ל)
מיץ לימון
לעיטור:
100
גרם
קוקוס טחון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים את התפוזים בשלמותם בסיר, מכסים במי ברז ומביאים לרתיחה. מסננים. מחזירים לסיר, מכסים במים טריים ומביאים שוב לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים.
  2. חותכים את התפוזים לרבעים (לא מסירים את הקליפה), מנקים מגרעינים וטוחנים במעבד מזון לעיסה גסה.
  3. שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.
  4. מוסיפים לסיר את התפוזים הטחונים ואת מיץ הלימון ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהסירופ נספג ונוצרת עיסה סמיכה מאוד. מצננים לגמרי, עד שהעיסה מתגבשת.
  5. שמים את הקוקוס בקערה שטוחה. יוצרים מעיסת התפוז כדורים קטנים, מגלגלים בקוקוס ומניחים בעטרות נייר. מגישים.
*אפשר לשמור עד חמישה חודשים בכלי אטום במקרר